HomeΚΡΗΤΗΗ Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πλήρη στήριξη του θεσμού για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στη διάρκεια συνάντησης στη Περιφέρεια με τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Δομής στους δήμους Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδος.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση χρηματοδότησης κατά 5% στα ΚΔΑΠ και 10% στα ΚΔΑΠΜΕΑ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για απαξίωση των κοινωνικών δομών και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης τους.

Στη συνάντηση-σύσκεψη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης μετά την ενημέρωση των εργαζομένων για το θέμα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στηρίζουν την λειτουργία των κοινωνικών δομών και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Πιτσούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί να έχει ρόλο και λόγο σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Κρήτη είτε εμπίπτουν είτε όχι στις τυπικές αρμοδιότητές της και ανανέωσε τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ με στόχο την συνέχιση λειτουργίας του επιτυχημένου κοινωνικού-εκπαιδευτικού θεσμού στο νησί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση