HomeΚΡΗΤΗΉρθαν στο Ηράκλειο τα… πρώτα πακέτα τσιγάρων με τις σοκαριστικές φωτογραφίες – Δείτε τι λένε οι καπνιστές

Ήρθαν στο Ηράκλειο τα… πρώτα πακέτα τσιγάρων με τις σοκαριστικές φωτογραφίες – Δείτε τι λένε οι καπνιστές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασαν και στο Ηράκλειο τα… πρώτα πακέτα τσιγάρων με τις σοκαριστικές φωτογραφίες από ασθένειες που προκαλεί τα κάπνισμα αλλά και διάφορες άλλες παθήσεις.

Πλέον στα πακέτα τσιγάρων δεν αναγράφεται μόνο οι αρρώστιες που μπορούν να δημιουργήσουν στον καπνιστή αλλά και τον παθητικό καπνιστή αλλά περιγράφονται και με μία φωτογραφία που συνήθως συγκλονίζει.

TSIGARA FOTO

Τι λένε οι Ηρακλειώτες καπνιστές και περιπτερούχοι

Το cretapost συνομίλησε τόσο με τους περιπτερούχους όσο και με καπνιστές στο Ηράκλειο οι οποίοι ανέφεραν ότι οι εικόνες τους τρομάζουν.

TSIGARA FOTO1

«Οι εικόνες σίγουρα είναι σοκαριστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τρομακτικές», αναφέρει ο κ. Μιχάλης ενώ την ίδια ώρα ο κ. Νίκος – που είναι καπνιστής εδώ και 35 χρόνια – τονίζει πως «όταν πήγα στο περίπτερα και αγόρασα τα τσιγάρα δεν είχα αντιληφθεί την φωτογραφία που είχαν. Έβαλα το πακέτο ασυναίσθητα στην τσέπη μου. Όταν όμως πήγα στο σπίτι και επιχείρησα ν’ ανάψω ένα τσιγάρο τότε σοκαρίστηκα. Η φωτογραφία είχε έναν μεσήλικα άνδρα, στην ηλικία μου δηλαδή, με σωληνάκια».

TSIGARA FOTO2

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι περιπτερούχοι οι οποίοι εξηγούν στο cretapost ότι οι καπνιστές – πελάτες τους όταν βλέπουν τις φωτογραφίες που βρίσκονται πάνω στα πακέτα τσιγάρων «κάνουν πάντα ένα βήμα πίσω». Ωστόσο, όπως τονίζουν «το αγοράζουν».

TSIGARA FOTO3

Επιστρέφουν στις… κασετίνες

Την ώρα που τα περίπτερα σταδιακά αρχίζουν και γεμίζουν με πακέτα τσιγάρων με σοκαριστικές φωτογραφίες τόσο οι καπνιστές αρχίζουν και σκέφτονται… εναλλακτικές.

TSIGARA FOTO4

«Ήδη αρκετοί πελάτες μας ρωτούν να μάθουν πού πουλάνε τελευταία κασετίνες για να βάλουν μέσα τα τσιγάρα τους ώστε να μην κυκλοφορούν με το πακέτο με τις φωτογραφίες», αναφέρει μιλώντας στο cretapost η κ. Μαρία που διατηρεί τα τελευταία 15 χρόνια περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

TSIGARA FOTO6

Το ίδιο αναφέρουν και οι καπνιστές με τον κ. Νίκο να τονίζει πως «το επόμενο βήμα είναι να επιστρέψω στην κασετίνα. Τον παλιό καιρό που αγοράζαμε χύμα τα τσιγάρα τις χρησιμοποιούσαμε. Τώρα φαίνεται πώς θα επανέλθουν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση