HomeΚΡΗΤΗΣυναντήσεις του Δημάρχου Αγ. Νικολάου στην Αθήνα… για σοβαρά ζητήματα της πόλης του

Συναντήσεις του Δημάρχου Αγ. Νικολάου στην Αθήνα… για σοβαρά ζητήματα της πόλης του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς είχε ο Δήμαρχος Αγ. Νικολαου Αντώνης Ζερβός στην Αθήνα, προκειμένου να θέσει επί τάπητος σοβαρά ζητήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη του.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας για την απόκτηση του ακινήτου, ανατολικά του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου –επίκουρο καθηγητή του πανεπιστημίου Θράκης –κ. Γιώργο Πατρίκιο, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα ( 28-29/6/2016).

Η εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου που βρίσκεται εντός του παλαιού σχεδίου πόλεως και η ένταξη του στο Πράσινο Ταμείο, συμπληρώνει ήδη μία δεκαετία, ενώ ήδη έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 1.313.284 ευρώ, γεγονός που καθιστά εφικτή την δυνατότητα αυτή από τον Δήμο, με την συμπλήρωση ποσού που του αναλογεί και εκ των προτέρων καθοριστεί. «Καταβάλλουμε προσπάθειες, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ώστε να αμπεμπλακεί η διαδικασία χρηματοδότησης, επιδιώκοντας να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τις υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου, για συγκεκριμένα νομικά ζητήματα, τα οποία κατά καιρούς θέτουν τα στελέχη του, ενώ κατά την άποψη μας είναι λυμμένα, δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συμπληρώνοντας :κατά την επίσκεψη μας στην Αθήνα, υπήρξε η δέσμευση ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα υπάρξει γνωμοδότηση από δικηγόρο -σύμβουλο του ταμείου για τα θέματα που ετέθησαν τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον δικηγόρο του δήμου κ. Γ. Μακράκη, για την υλοποίηση της χρηματοδότησης και την διασφάλιση των δικαιούχων.

Ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στο ποσό που ήδη έχει εγκριθεί για την αγορά του ακινήτου, σχολίασε ότι : «η εκταμίευση αποτελεί στοιχείο υγιούς λειτουργίας, καλής βαθμολογίας, αλλά και σωστής λειτουργίας του ελληνικού κράτους, άρα νομίζω ότι θα προχωρήσει άμεσα. Παρών στην παραπάνω συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο οποίος δήλωσε αρωγός στα αιτήματα του δήμου, δεδομένου ότι επί σειρά ετών, υπήρξε δημοτικός παράγων της περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί σχετική επιστολή προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να ξεκινήσουν όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις απαλλοτριώσεων- στοιχεία, που όπως ο ίδιος δήλωσε συγκροτούν και την τελική πρόταση.

Συνάντηση με την Δ/ντρια αρμόδια για θέματα της UNESCO

Κατά την διήμερη παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πργματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την Δ/ντρια- αρμόδια για θέματα Ουνέσκο κ. Ε. Γερούση, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην σύνταξη της τελικής πρότασης για την υποηφιότητα της Σπιναλόγκας για την ένταξη της στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου η κ. Γερούση, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση με την νέα ομάδα που έχει συγκροτηθεί για την ανασύνταξη και υποβολή του φακέλλου της Σπιναλόγκας το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεβρίου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων που θα αναληφθούν.

Περιβαλλοντικοί όροι ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

Ο Δήμαρχος αγίου Νικολάου, συναντήθηκε εξάλλου με την Γ.Γ Περιβάλλοντος προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα με το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

Υπάρχουν κάποια θέματα, αναφορικά με την λειτουργία των πρατηρίων, τους παρόδιους δρόμους και τους κόμβους στο συγκεκριμένο τμήμα – έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, δεδομένου ότι οι περιβαλλοντικοί όροι στο εν λόγω έργο έχουν ήδη εγκριθεί από το 2012.

Αν και η Γ.Γ μας υπέδειξε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν-πρόσθεσε- ώστε να καταδειχθούν και να στοιχειοθετηθούν οι όποιοες αλλαγές, ωστόσο το θέμα αυτό, αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβύλιο της πόλης, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση