HomeΚΡΗΤΗ«Πονοκέφαλος» τα διοικητικά όρια των δήμων που ερίζουν για το Ελαφονήσι

«Πονοκέφαλος» τα διοικητικά όρια των δήμων που ερίζουν για το Ελαφονήσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και μαραθώνια η ακροαματική διαδικασία στο Ειρηνοδικείο Χανίων για τη διαμάχη των Δήμων Καντάνου-Σελίνου και Κισάμου για το Ελαφονήσι, στην ουσία δεν υπήρξε ακόμη τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Εξάλλου, η επικράτεια κάθε δήμου δεν είναι μια απλή απόφαση και τα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να συγκεντρωθούν από πλήθος δεδομένων, εγγράφων, αποφάσεων, και νόμων, γεγονός που απαιτεί υπερπροσπάθεια τόσο από την πλευρά των λειτουργών της δικαιοσύνης όσο και από τους εμπλεκόμενους γειτονικούς δήμους.

Η συνεδρίαση στο Ειρηνοδικείο διακόπηκε με την Ειρηνοδίκη να ζητά από τους δημάρχους των δύο περιοχών συμπληρωματικά έγγραφα και στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και να μπορεί η δικαστή να οδηγηθεί σε μία ασφαλή απόφαση.

Έτσι, το πού ανήκει διοικητικά η επίμαχη παραλία της Βουλισμένης στο Ελαφονήσι, οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι θα το μάθουν γύρω στα μέσα του Ιουλίου και πιθανότατα στις 15.07.2016, οπότε και το δικαστήριο θα μπορέσει να τελεσιδικήσει και να λάβει οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου σε βάρος του όμορου Δήμου Κισσάμου.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διαφορά μεταξύ των δύο δήμων, οι οποίοι αμφότεροι διεκδικούν τη Βουλισμένη, προέκυψε όταν ο Δήμος Κισσάμου τοποθέτηση ξαπλώστρες και ομπρέλες στην επίζηλη παραλία προκειμένου να την αξιοποιήσει.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση