HomeΚΟΣΜΟΣΗ επίθεση στο Ατατούρκ ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη

Η επίθεση στο Ατατούρκ ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χτύπημα των τριών καμικάζι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπως φαίνεται, ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένο, προκειμένου να σκορπίσει τον θάνατο.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση στο Ατατούρκ και, όπως φαίνεται, είχαν και plan B, σε περίπτωση που «σκόνταφταν» στα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, το χτύπημα ξεκίνησε όταν ένας από τους τρεις βομβιστές πυροδότησε τα εκρηκτικά έξω από τους χώρους του αεροδρομίου Ατατούρκ προκειμένου να προκαλέσει πανικό, να δημιουργήσει ρήγμα στην ασφάλεια και να ανοίξει ο δρόμος για τους άλλους δύο καμικάζι προκειμένου να εκτελέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Βέβαια, όπως φαίνεται, αυτό ήταν το plan Β των τρομοκρατών και όχι το αρχικό σχέδιο.

Ο ένας από τους τους βομβιστές, όπως αποδείχθηκε από τις εικόνες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του αεροδρομίου, φορούσε -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- χειμωνιάτικο μπουφάν. Η εμφάνιση αυτή κίνησε τις υποψίες των Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι τον πλησίασαν προκειμένου να του κάνουν έλεγχο. Οταν όμως του ζήτησαν ταυτότητα ξεκίνησε το μακελειό.

ATATOYRK1

Τα σημεία των εκρήξεων στο Ατατούρκ

ATATOYRK2

  1. Ο πρώτος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο των αφίξεων του αεροδρομίου
  2. Ο δεύτερος βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στο χώρο στον αφίξεων
  3. Ο τρίτος δράστης κατάφερε να εισχωρήσει στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Τελικά τον πυροβόλησε ένας αστυνομικός και τότε ο βομβιστής πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

ATATOYRK3

Το σχέδιο των βομβιστών: Να δολοφονήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ υποστήριξε πως το αρχικό σχέδιο των τρομοκρατών ήταν να «ρήγμα» στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εφόσον είδαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο, τότε ένας από τους τρεις θα ενεργοποιούσε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε έξω από τους χώρους του Κεμάλ Ατατούρκ.

ATATOYRK4

Αυτό θα έδινε την ευκαιρία στους άλλους δύο να μπουν στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου προκειμένου να σκορπίσουν το θάνατο. Προτού πυροδοτήσουν τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν, άνοιξαν πυρ εναντίον του προσωπικού του αεροδρομίου και των επιβατών.

ATATOYRK5

Οι φωτογραφίες των δραστών -Το ψύχραιμο ύφος πριν το μακελειό

Χθες τουρκικές εφημερίδες δημοσιοποίησαν φωτογραφίες με δύο από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ο ένας φαίνεται να μπαίνει ψύχραιμος και χαλαρός στο αεροδρόμιο φορώντας ένα μαύρο χειμωνιάτικο μπουφάν και περπατά ήρεμος προς τον τερματικό σταθμό.

epa05396882 Medics wait for helping wounded people after an suicide bomb attack at Ataturk Airport in Istanbul, Turkey, 28 June 2016. At least 10 people were killed in two separate explosions that hit Ataturk Airport.  EPA/SEDAT SUNA

Ο δεύτερος τρομοκράτης έχει συλληφθεί από τις κάμερες του αεροδρομίου να περπατά κρατώντας το όπλο, την ώρα που τρομοκρατημένοι ταξιδιώτες προσπαθούν να κρυφτούν.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει εδώ και μέρες

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει με επιστολή τους εδώ και 20 ημέρες για μια πιθανή επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Την πληροφορία μετέδωσε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Dogan, υποστηρίζοντας ότι την επιστολή είχαν λάβει οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση