HomeΚΟΣΜΟΣ«Πιο ελκυστική» θέλει να κάνει τη χρηματαγορά του Παρισιού ο Ολάντ

«Πιο ελκυστική» θέλει να κάνει τη χρηματαγορά του Παρισιού ο Ολάντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί να «προσαρμοστούν» οι κανόνες στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των «φορολογικών» κανόνων, ώστε «η χρηματοοικονομική αγορά του Παρισιού να γίνει πιο ελκυστική», μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Καθώς το ΗΒ θα «ξαναγίνει μια τρίτη χώρα», η δυνατότητά του να προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη «θα χαθεί», σημείωσε ο Ολάντ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μια τράπεζα με έδρα το Λονδίνο μπορεί ως τώρα να δραστηριοποιείται σε όλες τις αγορές της ευρωζώνης.

«Είναι θεμιτό και λογικό το ότι οι γαλλικές τράπεζες οργανώνονται και προετοιμάζονται» για να καλύψουν εν μέρει το κοινό, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος. «Και θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τους κανόνες μας, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών, ώστε να γίνει η χρηματοοικονομική αγορά του Παρισιού πιο ελκυστική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η χρηματαγορά του Παρισιού θέλει να επωφεληθεί από μια ενδεχόμενη υποβάθμιση της σημασίας που έχει το Σίτι του Λονδίνου μετά το Brexit, αλλά θα κληθεί να ανταγωνιστεί άλλες, όπως αυτή της Φραγκφούρτης —της πόλης που είναι η έδρα της ΕΚΤ— ή του Δουβλίνου ή ακόμη του Λουξεμβούργου, όπου οι φορολογικοί κανόνες αποτελούν πλεονέκτημα.

Ακόμη, ο Ολάντ είπε ότι θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος για τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εάν η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας είναι 1,7% ή υψηλότερη το 2017, τα νοικοκυριά θα δουν τους φόρους που καταβάλλουν να μειώνονται κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση