HomeΚΟΣΜΟΣΔέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Ταλ Αμπιάντ

Δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Ταλ Αμπιάντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 9 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Ταλ Αμπιάντ, μια συριακή πόλη στην μεθόριο με την Τουρκία, την οποία ελέγχει η αραβοκουρδική συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

«Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Ταλ Αμπιάντ προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο Κούρδοι φρουροί, και τον τραυματισμό 9 ανθρώπων, αλλά ο απολογισμός (των θυμάτων) μπορεί να αυξηθεί λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ταλ Αμπιάντ στην επαρχία Ράκα, η οποία είναι προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), τέθηκε στις 15 Ιουνίου του 2015 υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), η οποία συμμάχησε στη συνέχεια με αραβικές οργανώσεις δημιουργώντας τον Οκτώβριο του 2015 τη συμμαχία FDS.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διευκρίνισε στο AFP ότι το όχημα εξερράγη μπροστά στην έδρα της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης, στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης.

Με την ανάληψη του ελέγχου της Ταλ Αμπιάντ, οι FDS απέκλεισαν μια σημαντική δίοδο ανάμεσα στην Τουρκία και τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, κυρίως τη Ράκα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση