HomeΚΟΣΜΟΣΟλάντ: Οι διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία θα παραμείνουν σε ισχύ

Ολάντ: Οι διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία θα παραμείνουν σε ισχύ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε σήμερα ότι η Βρετανία θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, εφόσον επιθυμεί να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά.

Μιλώντας μετά την άτυπη σύνοδο των 27 χωρών-μελών της ΕΕ ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες με τη Βρετανία θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την αποχώρησή της, φέρνοντας ως παράδειγμα το σχέδιο κατασκευής του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Χίνκλεϊ Πόιντ. Σε ισχύ θα παραμείνει και η διμερής συμφωνία (Γαλλίας-Βρετανίας) για τα σύνορα των δύο χωρών αφού, όπως είπε, «δεν έχει νόημα» να τερματιστεί.

Στο μεταξύ, σημείωσε, οι άλλες χώρες-μέλη πιθανότατα θα πρέπει να αυξήσουν τις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις τους για να αντισταθμίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στην ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας ο Ολάντ είπε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην πρόβλεψή της για το 2017, προσθέτοντας ότι η ελεγκτική αρχή της χώρας πάντοτε εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση