HomeΚΟΣΜΟΣΣτους 36 οι νεκροί στην Πόλη – Με ταξί έφτασαν στο Ατατούρκ οι μακελάρηδες

Στους 36 οι νεκροί στην Πόλη – Με ταξί έφτασαν στο Ατατούρκ οι μακελάρηδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη ένα μακελειό βυθίζει στο πένθος την Κωνσταντινούπολη. Την ώρα που ο Ερντογάν κινείται δυναμικά στη διπλωματική σκακιέρα και εξομαλύνει τις σχέσεις του με Ισραήλ και Ρωσία, ένα λουτρό αίματος πανομοιότυπο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου στις Βρυξέλλες έρχεται να σοκάρει την τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Μια τρομοκρατική επίθεση από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με Καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Ήδη έχουν εκφραστεί οι φόβοι πως μπορεί τα θύματα να είναι πάνω από 50.

tourkia1

Ο επίσημος απολογισμός είναι 33 νεκροί (36 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μοιάζει με εκείνη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου 2016. Καμικάζι αυτοκτονίας, που αυτή τη φορά ήταν οπλισμένοι και με Καλάσνικοφ, επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (28.06.2016).

tourkia2

Τουλάχιστον οι δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί. Ένας τρίτος, όπως έχει καταγραφεί σε video ντοκουμέντο, σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό. Ο δράστης, με το όπλο στα χέρια, φαίνεται μέσα στο αεροδρόμιο να στοχεύει πολίτες που τρέχουν να σωθούν λίγο πριν ένας αστυνομικός τον πυροβολήσει και στη συνέχεια, υπό το φόβο να έχει πάνω του εκρηκτικά ο δράστης, τρέχει να σωθεί.

Όπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν. Δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην είσοδο μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς κι ένας τρίτος στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

tourkia5

tourkia4

tourkia3

Newsit.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση