HomeΚΡΗΤΗH Λαϊκή Συσπείρωση για τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη «Ζώνη Ελεύθερη από την TTIP».

H Λαϊκή Συσπείρωση για τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη «Ζώνη Ελεύθερη από την TTIP».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πράγματι η Διατλαντική συμφωνία Εμπορίου ΕΕ- ΗΠΑ (TTIP),  όπως και άλλες συμφωνίες (TiSA, CETA, ΤΤΡ) είναι πολύ σοβαρές συμφωνίες που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους και επιδιώκουν να άρουν κάθε εμπόδιο στην επέκταση της δράσης των μονοπωλίων. Οι συμφωνίες αυτές υπηρετούν την ανάγκη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού για διείσδυση σε νέες αγορές, παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο και παραδίδοντας βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Ύδρευση κλπ στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων». Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή την απόφαση για τη συμμετοχή του δήμου στη «Ζώνη ελεύθερη από την ΤΤΙΡ».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη χαρακτηριστικά:

«Ωστόσο τα κροκοδείλια δάκρυα Δημοτικών Αρχών και Οικολογικών Κινήσεων που στηρίζουν με τα μπούνια την ΕΈ των μονοπωλίων δεν μας πείθουν. Η κίνηση ΄΄Ελεύθερη Ζώνη από την ΤΤΙΡ΄΄, μέσα από την υποτιθέμενη αντίθεση σε αυτές τις συμφωνίες, κάνει προσπάθεια να αθωωθεί γενικά το καπιταλιστικό σύστημα και φυσικά η ΕΕ, καθώς προτείνει επιμέρους τροποποιήσεις σε αυτές τις συμφωνίες ή όρους που θα εξασφαλιστούν στα ευρωπαϊκά και άλλα δικαστήρια! Είναι κοροϊδία προς το λαό, είναι εξαπάτηση ότι δήθεν τέτοιες συμφωνίες μπορούν να μετατραπούν σε φιλολαϊκές!

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που προσπαθούν να εξωραΐσουν την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει ΄΄καλύτερη΄΄. Σε αυτούς που καταγγέλλοντας την συμφωνία αυτή στην ουσία αθωώνουν την σημερινή πολιτική της ΕΕ σε αυτά τα ζητήματα, παίρνουν το μέρος των συμφερόντων που είναι αντίθετα στη συμφωνία αυτή – όχι όμως στην γενική κατεύθυνση.

Η ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση΄΄, το ΚΚΕ, δεν θα δεχτούμε ποτέ ο λαός μας να μπει κάτω από ΄΄ξένη σημαία΄΄, δηλαδή κάτω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου καπιταλιστή. Εμείς πάντα θα τον καλούμε να πάρει την τύχη στα χέρια του και τον πλούτο που παράγει γκρεμίζοντας το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης από όπου και αν προέρχεται. Γιαυτό και καταψηφίσαμε το σχετικό κείμενο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση