HomeΚΟΣΜΟΣBrexit: Η πρώτη δήλωση της Ελισάβετ μετά το δημοψήφισμα! Είμαι ακόμα ζωντανή!

Brexit: Η πρώτη δήλωση της Ελισάβετ μετά το δημοψήφισμα! Είμαι ακόμα ζωντανή!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τη στιγμή που το Brexit επικράτησε στο βρετανικό δημοψήφισμα, όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα μια λέξη από τα χείλη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Και όταν αποφάσισε να μιλήσει, επέλεξε να… αστειευτεί.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (27.06.2016) η Βασίλισσα βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία. Μετά θα πάει στη Σκωτία. Και οι δυο περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν, στην πλειοψηφία τους, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πολλούς, η απόφασή της να τις επισκεφτεί αμέσως μετά το δημοψήφισμα, δεν είναι τυχαία. Τι κάνει άλλωστε μια Βασίλισσα τυχαία;

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το ιστορικό δημοψήφισμα στη Βρετανία, η Ελισάβετ αστειεύτηκε όταν κατά τη συνάντησή της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, ερωτήθηκε πως είναι. «Καλημέρα. Πως είσαστε;», την ρώτησε ο Μάρτιν ΜακΓκίνες. Και την απάντηση μάλλον δεν την περίμενε: «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή», του είπε και γέλασε.

Και πρόσθεσε αναφερόμενη, εμμέσως έστω, στο δημοψήφισμα: «Ήμασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν». Αυτή ήταν και η μοναδική της αναφορά στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στη Βρετανία. Επισήμως, η Βασίλισσα δεν έχει ούτε και πρόκειται να σχολιάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες που είχε με την βασίλισσα. «Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, αλλά δεν θα σας πω για ποια», δήλωσε.

Λίγα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα, ο προσωπικός βιογράφος της Ελισάβετ είχε αποκαλύψει πως σε ιδιωτικό δείπνο με την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου, η Ελισάβετ είχε πει: «δώστε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η φράση της αυτή, θεωρήθηκε ως θέση υπέρ του Brexit.

Και όλα αυτά ενώ τον περασμένο Μάρτιο, η πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Sun είχε υποστηρίξει πως η Ελισάβετ ήταν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε, το Παλάτι είχε ανακαλέσει στην τάξη της ταμπλόιντ εφημερίδα. Η Sun είχε στηριχθεί σε δύο πηγές που αναφέρονταν σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών «πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

«Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη», φέρεται ότι είχε δηλώσει τότε, σύμφωνα με την Sun η Ελισάβετ. Το Μπάκιγχαμ είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό λέγοντας ότι πρόκειται για «κακόβουλα κουτσομπολιά».

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση