HomeΚΡΗΤΗΔωρεά του ζωγράφου Κ. Παγωμένου στο Δήμο Μαλεβιζίου

Δωρεά του ζωγράφου Κ. Παγωμένου στο Δήμο Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έργο του «Πόλεμος», δώρισε ο καταξιωμένος ζωγράφος Κώστας Παγωμένος στο Δήμο Μαλεβιζίου, προκειμένου να εκτεθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο ζωγραφικής με λάδι σε καμβά, με ανάγλυφη προετοιμασία, που απεικονίζει ένα αγόρι που κρύβεται πίσω από ένα τοίχο, με κορνίζα από ξύλο οξιάς.

Οι διαστάσεις του έργου είναι 184 εκ. Χ 83 εκ. και δημιουργήθηκε το 1992, ενώ ο πίνακας συνοδεύεται και από το απαραίτητο πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον δημιουργό, Κώστα Παγωμένο. Τον πίνακα παρέλαβε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα πολύ όμορφο έργο θα κοσμεί από σήμερα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, έπειτα από τη γενναιόδωρη προσφορά του γνωστού και ιδιαίτερα αγαπητού Μαλεβιζιώτη καλλιτέχνη Κώστα Παγωμένου. Ενός συντοπίτη μας που υπηρετεί την τέχνη με ευαισθησία και φαντασία και που οι δημιουργίες του αποτελούν αληθινά έργα τέχνης.

Θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Κώστα Παγωμένο για την ευγενική αυτή χειρονομία του και να του ευχηθώ να είναι πάντα καλά και γεμάτος εμπνεύσεις για να συνεχίσει τις πολύ όμορφες δημιουργίες του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση