HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Ξέσπασαν ξενοφοβικές επιθέσεις μετά το Brexit-Ανήσυχος ο Κάμερον

Βρετανία: Ξέσπασαν ξενοφοβικές επιθέσεις μετά το Brexit-Ανήσυχος ο Κάμερον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξενοφοβικές επιθέσεις ξέσπασαν στην Βρετανία μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit.

Μετά τις αναφορές για επιθέσεις εναντίον Πολωνών στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Κάμερον είχε μάλιστα τηλεφωνική συνομιλία με την πρωθυπουργό της Πολωνίας.

«Μίλησα με την πρωθυπουργό της Πολωνίας (σ.σ. την Μπεάτα Σίντλο) σήμερα το απόγευμα και της είπα πόσο ανησύχησα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν. Την καθησύχασα ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους Πολωνούς πολίτες στη χώρα μας», είπε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε τις επιθέσεις και εξέφρασε την ανησυχία του για το κλίμα μισαλλοδοξίας και εχθρότητας.

Οπως είπε στο υπουργικό συμβούλιο η κυβέρνησή του «δεν θα ανεχτεί τη μισαλλοδοξία» και καταδίκασε «μερικά από τα περιστατικά που έχουμε δει σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο με εκφοβισμό μεταναστών να τους λένε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» είπε.

Τα σχόλια Κάμερον ήρθαν αφού ο δήμαρχος του Λονδίνου και η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου κατήγγειλαν επεισόδια ρατσιστικής κακοποίησης στον απόηχο του δημοψηφίσματος για την ΕΕ.

Μάλιστα, η πολωνική πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι υπήρξε σοκ από περιστατικά ξενοφοβικής κακοποίησης σε μέλη της πολωνικής κοινότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ και το Συμβούλιο των Εβραίων της Βρετανίας δήλωσε ότι θορυβήθηκε από τις αναφορές παρενόχλησης και της κακοποίησης.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, οποίος εξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου τον περασμένο μήνα, είπε ότι έχει θέσει σε επιφυλακή την αστυνομία της πρωτεύουσας για περιστατικά ρατσιστικών κινήτρων. «Είναι πραγματικά σημαντικό να σταθούμε φύλακες, ενάντια σε κάθε αύξηση εγκλημάτων μίσους από εκείνους που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα ως προκάλυμμα να να αναζητήσουν όσα μας χωρίζουν» τόνισε.

Ο Σαντίκ Καν δήλωσε κάλεσε επίσης όλους τους Λονδρέζους να παραμείνουν ενωμένοι. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, υποσχέθηκε να διερευνήσει όλες τις αναφορές εγκλημάτων μίσους. Ο Καν προειδοποίησε επίσης ότι είναι σημαντικό να μην δαιμονοποιηθεί το 1,5 εκατομμύριο λονδρέζων που ψήφισε υπέρ του Brexit.

«Παρότι εγώ και εκατομμύρια άλλοι διαφωνούμε με την απόφασή τους, την πήραν για διάφορους λόγους και αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κατηγορίας εναντίον τους ότι είναι ξενοφοβικοί ή ρατσιστές. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή τους και να δουλέψουμε μαζί για το Λονδίνο» σημείωσε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση