HomeΚΟΣΜΟΣΙταλική υπηκοότητα στους βρετανούς φοιτητές φέρεται να δίνει ο Ρέντσι

Ιταλική υπηκοότητα στους βρετανούς φοιτητές φέρεται να δίνει ο Ρέντσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιταλική υπηκοότητα στους βρετανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία κι επιθυμούν να τη ζητήσουν, προτίθεται να προσφέρει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, που οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», με την εν λόγω πρωτοβουλία ο ιταλός κεντροαριστερός ηγέτης θέλει να δείξει, εμπράκτως, ότι το ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδεώδες συνεχίζει να υφίσταται, παρά τα όποια προβλήματα.

Πρακτικά, όσοι Βρετανοί σπουδάζουν στην Ιταλία και το επιθυμούν, θα μπορούν πρώτα να εγγραφούν στα μητρώα του δήμου της πόλης στην οποία βρίσκονται, και στη συνέχεια, αν όντως ο σχετικός νόμος εγκριθεί, να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας.

«Πρέπει να δώσουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση στους Βρετανούς νέους της γενιάς του Εrasmus», σχολίασε σχετικά ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

Ο Ρέντσι φέρεται να παρουσίασε το συγκεκριμένο σχέδιο στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ βράδυ του Σαββάτου, κατά το δείπνο τους στο Μέγαρο του Ελιζέ.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση