HomeΣΠΟΡΚροατία – Πορτογαλία 0-1

Κροατία – Πορτογαλία 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σ’ ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του Euro από πλευράς θεάματος, η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 της Κροατίας στην ημίωρη παράταση χάρη σε γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα στο 116ο λεπτό. Δοκάρι με τον Ιβάν Πέρισιτς ένα λεπτό νωρίτερα οι Κροάτες.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η πορεία τους στη διοργάνωση ήταν αντιστρόφως ανάλογη, αφού η Κροατία έθελξε με την απόδοσή της στους ομίλους, ενώ αντίθετα η Πορτογαλία προκρίθηκε με το… ζόρι, ως τρίτη. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος κυμάνθηκε στα ίδια στάνταρ.

Οι Κροάτες, παρότι είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ’ την εστία του Ρούι Πατρίσιο, δείχνοντας ασύνδετοι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Μοναδική αξιόλογη στιγμή, ένα συρτό σουτ του Ιβάν Πέρισιτς μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στον αντίποδα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιχείρησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, όμως οι αμυντικοί της Κροατίας είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κρατώντας τον μακριά από τα καρέ τους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 50ό λεπτό, ο Σάντος αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ρενάτο Σάντσες στη θέση του Αντρέ Γκόμες, θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Όμως, μέχρι το 64′ το παιχνίδι ήταν ένα… deja vu του πρώτου 45λεπτου.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Ιβάν Στρίνιτς ανέτρεψε τον Νάνι μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο έδειξε -λανθασμένα- να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Oι Πορτογάλοι έδειξαν διάθεση να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως . Αποτέλεσμα, οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στην ημίωρη παράταση. Εκεί, η Κροατία έφθασε μία «ανάσα» από το 1-0, όμως η κεφαλιά του Ιβάν Πέρισιτς κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο στο 115ο λεπτό.

Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, η «χρυσή» αλλαγή, Ρικάρντο Κουαρέσμα χάρισε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με κοντινή κεφαλιά.
Οι δύο ομάδες έγραψαν… ιστορία, καθώς η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η μοναδική στην ιστορία του Euro που δεν είχε εύστοχο σουτ προς την εστία στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σέρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελι, Μόντριτς, Ράκιτιτς (110′ Πιάτσα), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς (88′ Κάλινιτς).

Πορτογαλία (4-4-2): Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Αντρέ Γκόμες (50′ Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ, Αντριέν Σίλβα (108′ Ντανίλο), Ζοάο Μάριο (87′ Κουαρέσμα), Νάνι, Ρονάλντο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση