HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά η άμεση σύνδεση των ταμειακών με το Taxis

Προχωρά η άμεση σύνδεση των ταμειακών με το Taxis

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, που διογκώνει ήδη την «τρύπα» στα δημόσια έσοδα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί για ψήφιση στη Βουλή σημαντικές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων και άλλων φορολογικών στοιχείων.

Η περίφημη τροπολογία με τις διατάξεις που προβλέπουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και την υποχρέωση των επιτηδευματιών που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην Γ.Γ.Π.Σ. τα δεδομένα των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων, θα περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία αυτή ήταν έτοιμη από τον Ιανουάριο, αλλά η κατάθεσή της είχε «παγώσει» με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο νομοσχέδιο εξετάζεται να ενταχθούν και οι ρυθμίσεις που θα προβλέπουν την επαναφορά των προστίμων για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση