HomeΚΟΣΜΟΣΓια έκλαψε η Σαμάνθα Κάμερον -Οι τίτλοι και οι μπίζνες μιας σχεδόν γαλαζοαίματης

Για έκλαψε η Σαμάνθα Κάμερον -Οι τίτλοι και οι μπίζνες μιας σχεδόν γαλαζοαίματης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σύζυγος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την ήττα εναντίον του brexit, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την Παρασκευή.

Με σκοτεινιασμένο πρόσωπο, παρά το τυπικό χαμόγελο, η Σαμάνθα Κάμερον εμφανίστηκε μπροστά στο 10, Downing Street δίπλα στον σύζυγό της Ντέιβιντ Κάμερον την Παρασκευή. Τη στιγμή που εκείνος ανακοίνωσε την προσεχή παραίτησή του, εκείνη δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της.

SAMANTHA1

«Οι Βρετανοί πήραν μια καθαρή απόφαση…πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται έναν νέο ηγέτη για να πάρει αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Κάμερον, τονίζοντας ότι θα κρατήσει τη θέση του ως το φθινόπωρο ώσπου να εκλεγεί νέος αρχηγός στους Τόρις.

SAMANTHA2

Ο Κάμερον, ο οποίος ευθύνεται γιατί αποφάσισε να γίνει το δημοψήφισμα για το brexit, πρόσθεσε ότι ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία είναι εκείνος που θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με την ευρωπαϊκή ένωση για την διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από το κλαμπ των 28 που θα γίνουν προσεχώς 27.

SAMANTHA3

Mια σελίδα γυρίζει για το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και για το ζεύγος Κάμερον. Πρωθυπουργός από το 2010, ο Ντέιβιντ Κάμερον έζησε με τη γυναίκα στον ρυθμό της αγγλικής και διεθνούς πολιτικής ζωής. Η 24η Ιουνίου σηματοδοτεί το τέλος της περιπέτειας για τον Ντέιβιντ και την Σαμάνθα Κάμερον, ένα ζευγάρι που παρέμεινε ενωμένο παρά τις δυσκολίες.

SAMANTHA4

Πεπεισμένοι ευρωπαίοι και οι δύο, ο βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν το πλοίο στη θύελλα. Αλλά ο Κάμερον δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του μετά την συντριπτική του ήττα στο δημοψήφισμα για το brexit. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταθεροποιήσω το καράβι αλλά δεν θα είμαι εγώ ο καπετάνιος που θα το οδηγήσει στην επόμενη κατεύθυνσή του» ήταν τα λόγια του βρετανού πρωθυπουργού.

SAMANTHA5

Μετά από μια συγκινητική ομιλία μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δεκάδων δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί. Πήρε από το χέρι τη σύζυγό του και έσπευσαν να μπουν στη μεγάλη μαύρη πόρτα του 10 Downing street, χωρίς να γυρίσουν πίσω ούτε μια φορά.

SAMANTHA6

Η Σαμάνθα Κάμερον έζησε πάντα στη σκιά του συζύγου της. Οι Βρετανοί την αποκαλούν “SamCam” και έχει διακριτική παρουσία στα μίντια. Αγαπήθηκε από τους Αγγλους οι οποίοι την θαυμάζουν και για τα κομψά της ρούχα. Το 2015 η Σαμάνθα Κάμερον εξελέγη η πιο καλοντυμένη γυναίκα της χρονιάς από το Vanity Fair.

Η Σαμάνθα Κάμερον είναι η πρωτότοκη κόρη του Sir Ρέζιναλντ Αντριαν Μπέρκλεϊ Σέφιλντ και η οικογένειά της έχει ρίζες στον Κάρολο II της Αγγλίας, και στην Αναμπελ Αστορ που νυμφεύτηκε τον 4ο υποκόμη Αστορ. Η Σαμάνθα Κάμερον είναι επίσης δισέγγονη του Sir Ρόντρικ Τζόουνς, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ιστορία του πρακτορείου Reuters και υπήρξε ιδιοκτήτης του για δέκα χρόνια.

SAMANTHA7

Η Σαμάνθα Κάμερον είναι επιχειρηματίας και υπήρξε ως το 2010 διευθύντρια στα πολυτελή δερμάτινα είδη  Smythson. Παντρεύτηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον το 1996 και απέκτησαν 4 παιδιά. Το μεγαλύτερο παιδί τους, ο Ιβαν Ρέτζιναλντ Ιαν Κάμερον υπέφερε από εγκεφαλική παράλυση και σοβαρή επιληψία και πέθανε το 2009 σε ηλικία 6 ετών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση