HomeΚΟΣΜΟΣΙσπανία, η επόμενη μεγάλη κρίση στην ΕΕ -Ετοιμη να καταρρεύσει πολιτικά

Ισπανία, η επόμενη μεγάλη κρίση στην ΕΕ -Ετοιμη να καταρρεύσει πολιτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«H Ισπανία φέρνει την επόμενη μεγάλη κρίση στην ΕΕ», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

«Η χώρα που ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειρηνικής προόδου, τώρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει πολιτικά» προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση σε κάθε γωνιά της. Από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, την απειλή της τρομοκρατίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και το προσφυγικό ζήτημα, οι εκλογές στην Ισπανία μπορεί να είναι ακόμη μία εσωτερική απειλή της Ευρώπης» σημειώνει η Die Welt.

Το γεγονός ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να πάνε στις κάλπες και πάλι έξι μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, αποτελεί ένα κακό προμήνυμα ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να κυβερνηθεί. Μια κατάσταση που περιπλέκεται από τις τάσεις ανεξαρτησίας στην Καταλονία και τη χώρα των Βάσκων αλλά και τις τάσεις προστασίας των ιστορικών ταυτοτήτων στη Γαλικία,τις Κανάριες νήσους ή τις Βαλεαρίδες.

Οι Ισπανοί πολίτες βλέπουν με έντονη δυσαρέσκεια τα φαινόμενα της διαφθοράς να πλήττουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο και σε συνδυασμό με την πολιτική της λιτότητας και τη μεγάλη ανεργία ,έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μίγμα το οποίο στρέφει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους προς τη λαϊκίστικη συμμαχία διαμαρτυρίας των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά.εκτιμά η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει : «Οι ψηφοφόροι έχουν ήδη στραφεί μακριά από τα παλιά μεγάλα κόμματα και κατευθύνονται εκτός από το Podemos και στο φιλελεύθερο κόμμα των Ciudadanos .

Ακούγεται παράξενο στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι η Ισπανία που κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο και αποτελεί αγαπημένο τόπο διακοπών για τους βόρειο-Ευρωπαίους, βρίσκεται σε κατάσταση … κατάθλιψης και ακολουθώντας το παράδειγμα του Δον Κιχώτη εξελίσσεται σε «έθνος με θλιβερή όψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση