HomeΚΡΗΤΗΠλήγμα και για τον τουρισμό της Κρήτης το brexit – Δείτε τις συνέπειες

Πλήγμα και για τον τουρισμό της Κρήτης το brexit – Δείτε τις συνέπειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο πλήγμα και για τον τουρισμό της Κρήτης αποτελεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αποφάσισαν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί είναι οι δεύτεροι σε αριθμό τουριστών – μετά τους Γερμανούς – που επιλέγουν Κρήτη. Ωστόσο, μετά το brexit τα πράγματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν κατά πολύ.

«Ο πρώτος τομέας που θα επηρεαστεί από το brexit είναι ο τουρισμός», αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Μιχάλης Βλαντάκης και συνεχίζει: «Η πτώση της στερλίνας θα έχει άμεσες επιπτώσεις καθώς αυτομάτως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα γίνουν πολύ ακριβές για τους Βρετανούς τουρίστες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές και η Ελλάδα με την Κρήτη – που προσελκύει παραδοσιακάν τους Βρετανούς τουρίστες – να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα».

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Βλαντάκης δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τα πακέτα που ήδη έχουν κλειστεί από τους Βρετανούς για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καθώς ελπίζαμε για νέα πακέτα από την Βρετανία κάτι που δεν ξέρουμε πλέον αν θα συμβεί. Οι Βρετανοί πλέον θα αναζητήσουν φτηνότερους προορισμούς. Ακόμα όμως κι όσοι έρθουν εδώ – τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα καθώς η ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ δεν τους ευνοεί», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βλαντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση