HomeΚΡΗΤΗΟι γιατροί της Κρήτης φεύγουν για… εξωτερικό – Τεράστια τα κενά ειδικοτήτων στα νοσοκομεία

Οι γιατροί της Κρήτης φεύγουν για… εξωτερικό – Τεράστια τα κενά ειδικοτήτων στα νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της παραίτησης των ειδικευομένων γιατρών από την Oρθοπαιδική Kλινική του Bενιζέλειου νοσοκομείου ανέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.

Όμως η έλλειψη των γιατρών οφείλεται και στη γενικότερη κατάσταση των τελευταίων ετών καθώς και στα δύο νοσοκομεία του Hρακλείου υπηρετούν πολύ λιγότεροι ειδικευόμενοι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε Bενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 94 συνολικά κενές θέσεις ειδικευομένων γιατρών σε διάφορες ειδικότητες ακόμα και σε ειδικότητες που θεωρούνται από τις πλέον επιλέξιμες από τους νέους γιατρούς.

Κάτι που σημαίνει πως αν ένας νέος γιατρός απευθυνθεί για ειδικότητα στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας μπορεί άμεσα να διοριστεί σε κάποιο νοσοκομείο της πόλης.

Οι περισσότερες κενές θέσεις υπάρχουν στο Βενιζέλειο και συγκεκριμένα: στην Ορθοπεδική Κλινική 7, στην Ακτινοδιαγνωστική 6, στην Βιοπαθολογία μικροβιολογία 7, στην Πνευμονολογία 4 ενώ κενές θέσεις υπάρχουν ακόμα για ειδικότητες Παιδιάτρου, ΩΡΛ, Γενικής Ιατρικής και Αιματολογίας.

Αντίστοιχα στο ΠΑΓΝΗ οι περισσότερες κενές θέσεις υπάρχουν στις ειδικοτητες της Αναισθησιολογίας 9, στην Ιατρική Βιοπαθολογία 6, στην Ουρολογία 5, στη Χειρουργική Παίδων 4, στη Νεφρολογία επίσης 4.

Οι γιατροί της Κρήτης φεύγουν για το… εξωτερικό

Ο μεγάλος αριθμός κενών θέσεων ειδικοτήτων στα 2 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα μετανάστευσης των γιατρών καθώς θεωρούν πως και οι οικονομικές τους απολαβές αλλά και η εξέλιξη τους θα είναι καλύτερες στο εξωτερικό.

Τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότεροι από 200 γιατρούς μόνο από το Ηράκλειο έχουν ζητήσει από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να φύγουν στο εξωτερικό όταν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης για ειδικοτητες πλησιαζουν τις 100.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο προιστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Καμπάνης μιλώντας στο cretapost «ενώ κάθε καλοκαίρι μετά την αποφοίτηση των νέων γιατρών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης γινόταν το αδιαχώρητο στην υπηρεσία τώρα πλέον αυτό είναι κάτι που αποτελεί ανάμνηση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση