HomeΚΡΗΤΗΑντιδρούν οι γονείς των μαθητών στην ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών στην ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων εκφράζει η διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση την πρόσφατη εισαγγελική παραγγελία προς τους διευθυντές  συγκεκριμένων σχολείων του Ηρακλείου, η οποία ζητά στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης  να αποστείλουν λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη:

«Είναι γνωστά τα προβλήματα που γιγαντώνονται κάθε χρόνο και ώθησαν τα παιδιά μας να βγουν στους δρόμους και να παλέψουν συλλογικά για τη μόρφωση που τους αξίζει. Για ένα σχολείο με πλήρες ωράριο, χωρίς κενά, με αίθουσες και υποδομές, με μόνιμους καθηγητές, με βιβλία που λένε την αλήθεια! Σχολείο που θα τα μορφώνει και δεν θα τα στέλνει στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί παρόλο που αποσύρθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις δεν φροντίζει να σταματήσει τη καταστολή απέναντι στους μαθητές.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ενωμένοι με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να μην αφήσουμε να περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα, δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους. Δίπλα στις αγωνίες και διεκδικήσεις τους.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην αποστείλουν στοιχεία  και να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση