HomeΣΠΟΡΙταλία – Ιρλανδία 0-1

Ιταλία – Ιρλανδία 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γκολ του Μπρέιντι στο 85ο λεπτό λύτρωσε την Ιρλανδία και της έδωσε νίκη πρόκριση επί της αδιάφορης πρωτοπόρου Ιταλίας.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η Ιταλία είχε περάσε, είχε καταλάβει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου, είχε βρει τον αντίπαλό της, δεν είχε λόγο να… παίξει στον αγώνα. Ο Αντόνιο Κόντε αξιοποίησε τις συνθήκες και κράτησε μόλις τρεις βασικούς στην ενδεκάδα (Αντρέα Μπαρτζάλι, Λεονάρντο Μπονούτσι, Αλεσάντρο Φλορέντζι).

Οι Ιρλανδοί που «καίγονταν» για βαθμούς και παρατάχθηκαν με βασικούς δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από την αδιάφορη «σκουάντρα ατζούρα». Κακή κυκλοφορία μπάλας, μηδαμινές ευκαιρίες, το χειρότερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων.

Ο Αντόνιο Κόντε επιχείρησε με έναν πιο αμυντικογενή μπακ, τον Ματέο Νταρμιάν, να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την άμυνά του, εώ στο 74′ έριξε στη μάχη τον «φρέσκο» Λορέντζο Ινσίνιε και λίγο αργότερα τον Στεφάν ελ Σαραουί.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα δοκάρι του επιθετικού της Νάπολι και κενά στην άμυνα, με συνέπεια ο Γουές Χούλαχαν να προειδοποιήσει με τετ α τετ στο 84′ και ένα λεπτό αργότερα να βγάζει τη σέντρα για την κεφαλιά γκολ του Ρόμπερτ Μπρέιντι.

Το 1-0 στέλνει και τους Ιρλανδούς στην επόμενη φάση ως καλύτερη τρίτη και φέρνει στον δρόμο της τη Γαλλία, σε μία ευκαιρία για… εκδίκηση για το περιβόητο χέρι του Τιερί Ανρί στα μπαράζ Μουντιάλ του 2009.
Το… 1,5 εύστοχο σουτ του αγώνα μέχρι το 83ο λεπτό αποτυπώνει το θέαμα που παρακολουθήσαμε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ιταλία (3-5-2): Σιρίγκου, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Μπερναρντέσκι (60′ Νταρμιάν), Στουράρο, Μότα, Φλορέντζι, Ντε Σίλιο (82′ Ελ Σαραουί), Τζάτζα, Ιμόμπιλε (74′ Ινσίνιε)

Ιρλανδία (4-4-1-1): Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κίο, Γουόρντ, Χέντρικ, Μακάρθι (77′ Χούλαχαν), Μπρέιντι, Μακλίν, Μέρφι (70′ Μακγκίντι), Λονγκ (90′ Κουίν)

Διαφήμιση
Διαφήμιση