HomeΣΠΟΡΣύνοψη της 3ης αγωνιστικής των ομίλων και συνολική πορεία των ομάδων ως τώρα στην διοργάνωση.

Σύνοψη της 3ης αγωνιστικής των ομίλων και συνολική πορεία των ομάδων ως τώρα στην διοργάνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Τετάρτη 22/6 , διεξήχθησαν και τα τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Euro 2016. Προέκυψαν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση από τους 2 πρώτους των 6 ομίλων και τους 4 καλύτερους τρίτους . Ας δούμε τις ομάδες που εντυπωσίασαν , αυτές που απογοήτευσαν και αυτές που απλά έκαναν αυτό που έπρεπε σε αυτήν την τρίτη αγωνιστική.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις :

Ουγγαρία-Ισλανδία : Τις συμπεριλαμβάνω στην ίδια κατηγορία , καθώς ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ κόντρα στην Αυστρία και κυρίως την Πορτογαλία όμως τερμάτισαν από πάνω τους και πήραν την πρόκριση . Οι Ούγγροι ήταν εντυπωσιακοί και προηγήθηκαν 3 φορές των Πορτογάλων και κόντεψαν να πάρουν την νίκη που θα άφηνε έξω τους Ίβηρες αλλά ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Κ.Ρονάλντο δεν το άφησε να συμβεί . Λίγο απασχολεί όμως αυτό τους Ούγγρους που πέρασαν στους 16 και θα αντιμετωπίσουν το επόμενο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο ως μια γιορτή στην οποία θα διεκδικήσουν το καλύτερο.
Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και για τους Ισλανδούς που αν και το απόλυτο αουτσάιντερ ολοκλήρωσαν αήττητοι τον όμιλο , πέρασαν ως δεύτεροι , εντυπωσίασαν με την μαχητικότητα τους και την Δευτέρα κόντρα στην Αγγλία θα έρθουν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους.

Β.Ιρλανδία : Άλλο ένα απόλυτο αουτσάιντερ , πέτυχε τον σκοπό του στην 3η αγωνιστική με την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας τους , με 1-0 από την Γερμανία και πέρασαν ως μια από τις καλύτερες τρίτες στην φάση των 16. Για τους Βορειοιρλανδούς που διαθέτουν με διαφορά τους καλύτερους οπαδούς στην διοργάνωση , η νίκη στην 2η αγωνιστική κόντρα στην Ουκρανία ήταν αρκετή και θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία με τις πιθανότητες να ναι εναντίον της αλλά ίσως σε αυτό το ματς Will Grigg’s would be on fire και τότε όλα είναι πιθανά.

Ουαλία : Η αρμάδα των Μπέιλ , Ράμσει συνέτριψε με 3-0 την Ρωσία και πήρε την 1η θέση πάνω από την Αγγλία ,κάτι που της άξιζε απολύτως με βάση την αγωνιστική της εικόνα και στις 3 αγωνιστικές και κόντρα στην Β.Ιρλανδία θα είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση και αν δεν λυγίσει από το άγχος που θα προκαλέσει η απειρία της σε τέτοιες διοργανώσεις έχει δυνατότητα για πολλά.

Κροατία :  Οι Κροάτες έγιναν έκπληξη σε αυτήν την Τρίτη αγωνιστική καθώς παρά τις πολλές απουσίες και ιδιαίτερα αυτές των Μόντριτς και Μάντζουκιτς  , κέρδισαν με ανατροπή τους Πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς με 2-1 στέλνοντας τους στους φορμαρισμένους  Ιταλούς και αυτοί θα αντιμετωπίσουν τους Πορτογάλους , όντας φαβορί συγκρίνοντας την εικόνα των 2 ομάδων ως τώρα.

Οι απογοητεύσεις :

Ρωσία : Οι Ρώσοι και στην Τρίτη αγωνιστική αν και με θεωρητικές ελπίδες πρόκρισης , παραδόθηκαν στους Ουαλούς αμαχητί και γυρίζουν με 1 μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό τους και αυτόν κερδισμένο στις καθυστερήσεις κόντρα στην Αγγλία.

Αυστρία : Όταν σε όμιλο με Πορτογαλία , Ισλανδία και Ουγγαρία τερματίζεις τελευταία και μάλιστα με τον μόνο σου βαθμό κόντρα στους Πορτογάλους είναι όντως απογοητευτικό . Οι Αυστριακοί  στα 2 παιχνίδια που ήταν το φαβορί , δεν άντεξαν την πίεση και έχασαν και μοιραία έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Ρουμανία : Οι  Ρουμάνοι , που με νίκη κόντρα στους άπειρους Αλβανούς περνούσαν ως καλύτεροι τρίτοι , δεν το κατάφεραν και έμειναν εκτός διοργάνωσης με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό τους ενώ θα μπορούσαν τουλάχιστον να ήταν καλύτερη Τρίτη με μια νίκη κόντρα σε ένα υποδεέστερο αντίπαλο.

Τσεχία : Οι Τσέχοι παρά την σπουδαία ισοπαλία με ανατροπή κόντρα στους Κροάτες την 2η αγωνιστική αποκλείστηκαν χθες λόγω της εύκολης ήττας τους από τους Τούρκους με 2-0 . Παρότι ήταν πιο ποιοτική ομάδα από το σύνολο του Τερίμ προδόθηκαν από την άμυνά τους και αποκλείστηκαν νωρίς.

Οι ομάδες που πέρασαν με σβηστές μηχανές :

Γερμανία : Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές ως τώρα αν και δεν έχουν πιάσει τα στάνταρ της Βραζιλίας , παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν και προκρίθηκαν με άνεση στην φάση των 16. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους φιλόδοξους Σλοβάκους που θέλουν προσοχή καθώς αν συνεχίσουν να είναι νωχελικοί οι Γερμανοί μπορεί να πέσουν θύμα έκπληξης από την παρέα του Χάμσικ.

Πορτογαλία : Ο ορισμός των σβηστών μηχανών , καθώς η ομάδα του Σάντος πέρασε Τρίτη με 3 ισοπαλίες σε έναν όμιλο που θα έπρεπε να έχει το απόλυτο των νικών . Στο παιχνίδι με την Ουγγαρία σώθηκαν από τον αποκλεισμό χάρη στο τεράστιο ταλέντο του Κριστιάνο και στην φάση των 16 κόντρα στους Κροάτες θα έχουν ελπίδες μόνο αν παρουσιαστούν εντελώς αλλαγμένοι από την ως τώρα εικόνα τους .

Αγγλία : Τα λιοντάρια πέρασαν ως δεύτεροι με 2 ισοπαλίες τον όμιλο τους και έδειξαν προβλήματα , ιδιαίτερα όσον αφορά τα τελειώματα των φάσεων. Όμως η φάση των 16 τους έφερε ως αντίπαλο την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης , Ισλανδία και έχουν την ευκαιρία αν αποδώσουν σύμφωνα με το ταλέντο τους και αν δεν υπάρχουν τα γνωστά κόμπλεξ των Άγγλων σε νοκ-άουτ παιχνίδια , να πάρουν την πρόκριση και να κοιτάξουν ψηλά.

Γαλλία –Ελβετία : Όπως γίνεται συχνά όταν βρίσκονται μαζί σε ομίλους , βολεύτηκαν με την ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική και πέρασαν χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους στην επόμενη φάση. Οι Ελβετοί θα αντιμετωπίσουν τους Πολωνούς σε ένα παιχνίδι χωρίς φαβορί αλλά με την ομάδα του Λεβαντόφσκι σε καλύτερη φόρμα χωρίς καν αυτός να έχει σκοράρει . Οι διοργανωτές από την άλλη θα αντιμετωπίσουν την Ιρλανδία  ως μεγάλο φαβορί και θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς προκειμένου να μην πέσουν θύμα μεγάλης έκπληξης.

Η πρόκριση της Ιρλανδίας με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Ιταλία ως καλύτερη Τρίτη είναι μεν μεγάλη έκπληξη αλλά η έλλειψη κινήτρου των Ιταλών μειώνει κάπως το κατόρθωμα των Ιρλανδών που αν τα καταφέρουν κόντρα στους διοργανωτές θα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια .

Ήταν μια πρώτη φάση που το θέαμα ξεκίνησε απογοητευτικό και στην συνέχεια ανέβηκε με αποκορύφωμα το παιχνίδι Ουγγαρία-Πορτογαλία. Πολλές ομάδες εξέπληξαν με την απόδοσή τους θετικά , πολλές αρνητικά και σίγουρα δεν υπάρχει φαβορί για την συνέχεια.

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα θα γίνει στην φάση των 16 που θα διεξαχθεί το τριήμερο 25-27/6 και όπου θα φανεί η ποιότητα και η αντοχή στην πίεση των ομάδων που έχουν μείνει στην διοργάνωση.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση