HomeΚΟΣΜΟΣΑισιόδοξος για τη νίκη του Bremain ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν

Αισιόδοξος για τη νίκη του Bremain ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος ότι οι Βρετανοί, κατά το αυριανό δημοψήφισμα, δεν επιλέξουν να παραμείνει η χώρα τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν.

Σε δηλώσεις κατά την πτήση του σήμερα για τις Βρυξέλλες, ο νέος αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την αισιοδοξία του στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για το Brexit. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως, ακόμη και εάν η Βρετανία αποχωρούσε από την ΕΕ, αυτός δεν είναι λόγος για πανικό.

Η εκτιμήσεις για «καταστροφή» της Ευρώπης σε ένα τέτοιο σενάριο είναι για τον ίδιο «ιδιαίτερα υπερβολικές», ανέφερε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας ότι δεν ανησυχεί για φαινόμενο «ντόμινο», πως δηλαδή θα μπορούσαν να αποχωρήσουν στη συνέχεια, η μία μετά την άλλη, χώρες όπου υπάρχει έντονο το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, προτεραιότητα για την Ευρώπη έχουν αυτή τη στιγμή δύο ζητήματα, αφενός η δημιουργία απασχόλησης και η ενίσχυση της Ευρώπης ως οικονομικό κέντρο, και αφετέρου να αποδειχθεί, με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ότι η συνεργασία στην Ευρώπη φέρνει προστιθέμενη αξία.

Άλλα ζητήματα που χρήζουν επεξεργασίας, είναι οι σχέσεις με την Κίνα, της οποίας, όπως σημείωσε, η υπερπαραγωγή σε χάλυβα, αλουμίνιο, γυαλί και χαρτί προβληματίζει την Ευρώπη, όπως επίσης την αποσαφήνιση στους κανόνες της αγοράς εργασίας για πολίτες της ΕΕ, όπου στις σχετικές οδηγίες δεν θα πρέπει να ισχύει μόνον η αρχή «ίδιος μισθός για τον ίδιο τόπο», αλλά, πολύ περισσότερο, θα πρέπει να ρυθμιστούν και θέματα όπως ίδιες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, για να υπάρχει τήρηση της ανταγωνιστικότητας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση