HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή η διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κρήτης για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας

Στη Βουλή η διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κρήτης για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή κατατέθηκε ως αναφορά από τον γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου, έγγραφο-απόφαση με την έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κρήτης για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση – απαξίωση των Κέντρων Υγείας.

Η απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης αφορούσε στη των Κέντρων Υγείας και αναφερόταν στην επιβεβλημένη σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, αναβάθμιση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας, αντί της επιχειρούμενης υποβάθμισης τους, με την κατάργηση των μικροβιολογικών εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας της Χώρας.

Το θέμα είναι σοβαρό για τους Περιφερειακούς Δήμους, καθώς με τη συγκεκριμένη κατάργηση που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τα Κέντρα Υγείας, θα πρέπει να μεταφέρεται το αίμα με ειδικά μισθωμένο όχημα στα Νοσοκομεία δύο φορές την εβδομάδα.

Έτσι η ΠΕΔ αποφάσισε να σταλεί έγγραφο σε αρμόδια πρόσωπα και φορείς που να επισημαίνεται

         η έντονη δυσαρέσκεια της, για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας που προκαλείται από την κατάργηση των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων που λειτουργούν σ’ αυτά και

         απόφαση της για επιδίωξη της άμεσης αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας και των Υπηρεσιών που παρέχουν, με την επαρκή στελέχωσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση