HomeΚΟΣΜΟΣΗ γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για τα εργασιακά

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για τα εργασιακά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tα «δόντια» της στα συνδικάτα δείχνει γαλλική κυβέρνηση ανακοινώνοντας ότι απαγορεύει την μεγάλη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Παρίσι. Η απόφαση αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, όπως διευκρινίζει η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Κυβέρνηση και συνδικάτα έχουν αποτύχει να καταλήξουν σε μία συμφωνία αναφορικά με τον περίφημο εργασιακό νόμο «Ελ Κομρί». Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του συνδικάτου CGT, ξεχύνονται στους δρόμους της Γαλλίας τους τελευταίους τρεις μήνες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται την ώρα που στη χώρα διεξάγεται το Euro 2016 κι ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας και παράλληλα δυσχεραίνει το έργο των αρχών.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT και ο Ζαν Κλοντ Μεγί από το συνδικάτο «Force Ouvriere» έχουν ήδη ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνά Καζνέβ, να καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου.

Για πλήγμα στο γαλλικό συνδικαλισμό κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης των Παρισίων να απαγορεύσει την αυριανή διαδήλωση με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» να υπενθυμίζει ότι στη χώρα του Μάη του ΄68 , την τελευταία φορά που είχε απαγορευτεί διαδήλωση στην «πόλη του φωτός» ήταν πριν από 49 χρόνια.

Από το 1954 έως το 1967, οι διαδηλώσεις την ημέρα της Πρωτομαγιάς είχαν απαγορευτεί στο Παρίσι μετά την αιματηρή διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Αλγερίας (14 Ιουλίου του 1953), όπου είχαν χάσει την ζωή τους επτά διαδηλωτές.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση