HomeΚΡΗΤΗΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη- Επί ποδός οι πυροσβεστικές υπηρεσίες

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη- Επί ποδός οι πυροσβεστικές υπηρεσίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός βρίσκονται σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, εξαιτίας του υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς, που υπάρχει και για τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, ευνοώντας την εκδήλωση φωτιάς με μεγάλη ευκολία.

Μάλιστα από σήμερα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και νότιοι άνεμοι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, αλλά και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαριδάκι κοντά στον Άγιο Νικήτα στον Αχεντριά το απόγευμα της Τρίτης, “πιάστηκε” γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή, προτού επεκταθεί και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η φωτιά τελικά άφησε πίσω της τριάντα στρέμματα χαμηλής βλάστησης αποτεφρωμένα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση