HomeΚΡΗΤΗΣε τροχιά υλοποίησης… η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Σε τροχιά υλοποίησης… η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν βρεθεί οι πόροι για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης εξέφρασε από τα Χανιά, όπου βρίσκεται σήμερα, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με το έργο αναβάθμισης του ΒΟΑΚ επισημαίνοντας ότι οι πόροι, που απαιτούνται, έχουν εξευρεθεί.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ο κ. Δεδές ανέφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα η ένταξη της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ, με χρηματοδότηση περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα της Τεχνικής Στήριξης.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, παράλληλα, προωθείται η άμεση ένταξη της μελέτης για την Οδική Ασφάλεια του ΒΟΑΚ στο πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-202.

Η συγκεκριμένη μελέτη που προβλέπει παρεμβάσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και την Περιφέρεια Κρήτης.

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Υποδομών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης: «Το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης μπαίνει επιτέλους σε μια οργανωμένη βάση με συντονισμό και συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών», ανέφερε σχετικά.

Από τα Χανιά, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε επίσης και στην πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου της πόλης, κάνοντας γνωστό ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα του κτηρίου του αεροσταθμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση