HomeΚΡΗΤΗΗ Λαική Συσπείρωση στο πλευρό της υπαλλήλου καθαριότητας

Η Λαική Συσπείρωση στο πλευρό της υπαλλήλου καθαριότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συμπαράσταση της στην υπάλληλο της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου εκφράζει η Λαική Συσπείρωση Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε, αναφέρει:

“Στα 4 σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» που είχαμε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Ηρακλείου τον τελευταίο σχεδόν 1 χρόνο με εργαζόμενους σε 2μηνα, 5μηνα και 8μηνα ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα αυτή τη φορά με εργαζόμενη μητέρα, μόνιμη υπάλληλο στην Υπηρεσία. Τα ατυχήματα αυτά καθόλου ατυχήματα δεν είναι.

Είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων, που έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις -και η σημερινή – με την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο αλλά και ειδικά στους ΟΤΑ, που φέρνει την εντατικοποίηση της δουλειάς τόσο στο εργατικό δυναμικό όσο και στους οδηγούς, συνοδούς και εργαζόμενους, που με έναν πεπαλαιωμένο στόλο και πενιχρά μέσα, καθημερινά παίζουν κορώνα- γράμματα τη ζωή τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις τεράστιες ανάγκες για Καθαριότητα σε όλο το Δ. Ηρακλείου.

Πρόκειται για πολιτικές που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών αυτών, όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα να γίνεται σε διάφορους Δήμους (πχ Δ. Χερσονήσου), πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν πιστά Δημοτικές Αρχές όπως αυτή στο Δ. Ηρακλείου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Ηρακλείου να παλέψουν για τη ζωή τους, για τα δικαιώματα τους. Να παλέψουν, μαζί με όλο τον Ηρακλειώτικο λαό για προσλήψεις επαρκούς, εκπαιδευμένου, μόνιμου προσωπικού που θα αμείβεται ικανοποιητικά, με ΒΑΕ ένσημα και επιδόματα, με όλες τις παροχές που μια τόσο βαριά εργασία επιβάλλει για την εξασφάλιση της Υγείας των εργαζομένων. Ευχόμαστε στην εργαζόμενη μητέρα καλή και γρήγορη ανάρρωση στη μάχη που δίνει”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση