HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑ.ΜΕ. για τα εργατικά ατυχήματα

Το ΠΑ.ΜΕ. για τα εργατικά ατυχήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τον τραυματισμό της υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία εξακολουθεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑ.ΜΕ. Εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χιλιάδες συμβασιούχοι.

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε, αναφέρονται τα εξής :

“Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία οδυνηρή για τους εργαζόμενους κατάληξη, μία κατάληξη αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού συστήματος που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση. Εργαζόμενη, υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου στην υπηρεσία καθαριότητας, τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και το πόδι, τη Δευτέρα το πρωί 20/6, αποτέλεσμα ενός μεροκάματου ανάγκης για λίγους μήνες.

Το ατύχημα της συναδέλφισσας μας φέρνει αντιμέτωπους : – με την εκμετάλλευση όλων των συμβασιούχων 8μηνων, 5μηνων κ.α. που προσλαμβάνονται χωρίς εκπαίδευση, χωρίς μέτρα προστασίας παρά τα επανειλημμένα ατυχήματα που συμβαίνουν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου. – με την πολιτική ανακύκλωσης εργαζομένων που εφαρμόζεται, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες τους, για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά στο δρόμο οδηγοί και πληρώματα των οχημάτων εξ΄ αιτίας της ελλιπούς συντήρησής τους. – με την έλλειψη προσωπικού, με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και συσσώρευση ρεπό.

Γενικά με την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού και καθημερινής αύξησης των αναγκών του Δήμου.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου αφού σφυρίζει αδιάφορα παρά την αυξημένη επικινδυνότητα η οποία έχει επισημανθεί και τάσσεται με τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων που σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Έχουν ευθύνες που δεν διεκδικούν εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας. Απαξιώνουν τις υπηρεσίες των Δήμων και μεθοδεύουν καθημερινά την ιδιωτικοποίηση τους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και κυρίως καθαριότητας από άλλους Δήμους.

Βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες δουλεύοντας εντατικά ως μισοάνεργοι με μισθούς πείνας.

Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισας που έπαθε το ατύχημα ευχόμενοι να σταματήσει εδώ το κακό και της ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση. Ξέρουμε καλά όμως ότι εάν δεν ανατρέψουμε αυτό το βάρβαρο εργασιακό περιβάλλον το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε το επόμενο ατύχημα.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους παντού σε κάθε δομή και σε κάθε Υπηρεσία, σε κάθε σύλλογο ώστε να αντιμετωπίσουμε στην πράξη και να παλέψουμε τέτοια ζητήματα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Με μοιρολατρία δεν ξεπερνιέται τίποτα. Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να δώσουν την απάντηση τους σε τέτοια φαινόμενα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση