HomeΚΡΗΤΗΈρχεται πολιτιστική συνεργασία Κρήτης – Ιταλίας με επίκεντρο τη Γόρτυνα

Έρχεται πολιτιστική συνεργασία Κρήτης – Ιταλίας με επίκεντρο τη Γόρτυνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενίσχυση της συνεργασίας Κρήτης και Ιταλίας σε διάφορους τομείς συζήτησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια εθιμοτυπικής μεν, ουσιαστικής δε επίσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες επισήμαναν τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία Ιταλίας και Κρήτης, σε τομείς όπως ο επιχειρηματικός και ο τουριστικός, αλλά και ο πολιτιστικός.

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αξιοσημείωτης σημασίας, επίκεντρο των οποίων θα είναι η Γόρτυνα, όπου ως γνωστόν δραστηριοποιείται η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή.

«Στο προσφυγικό η Ελλάδα έχει δείξει απεριόριστο κουράγιο»

Στην αρχή της συζήτησης, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για το προσφυγικό, το φλέγον θέμα της εποχής που απασχολεί εντατικά την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία. Ο κ. Marras επισήμανε με έμφαση ότι ο ρόλος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετικά σημαντικός γιατί έδειξε όπως είπε χαρακτηριστικά «την απεριόριστη αλληλεγγύη της και το κουράγιο της».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

«Το πεδίο συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, στο πρωτογενή τομέα αλλά και στη μεταποίηση, συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο  Ιταλός Πρέσβης στην χώρα μας Λουίτζι Μάρας που επισκέπτεται την Κρήτη.

italos presvis4

Ο Ιταλός πρέσβης κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης συνοδευόμενος από τον π. Πρόξενο της Ιταλίας στο Ηράκλειο Αλμπέρτο Μπαρτολούτσι, και την δεύτερη γραμματέα της Ιταλικής Πρεσβείας Ελεονόρα Λόπετς, εξέφρασε την ευαρέσκεια του που βρίσκεται στο νησί μας. Τόνισε μάλιστα ότι οι σχέσεις της Ιταλίας με  την Ελλάδα, είναι άριστες, και μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με την Κρήτη στους τομείς του πολιτισμού αλλά και της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι με την Ιταλία μας ενώνουν κοινοί ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, λόγω και της παρουσίας της Ιταλικής αρχαιολογικής υπηρεσίας στη Γόρτυνα όπου πραγματοποιεί το ανασκαφικό έργο στη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες του νησιού μας με την Ιταλία στον πρωτογενή τομέα, στο τουρισμό αλλά και στη μεταποίηση».

 

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρέσβης είχε επισκεφθεί και τη Λότζια, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση