HomeΚΡΗΤΗΣτον Άγιο Μηνά οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον Άγιο Μηνά οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιστορικές στιγμές ζει το Ηράκλειο από χθες όπου οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών βρίσκονται στην πόλη.

Οι Προκαθήμενοι σήμερα από νωρίς το πρωί καταφτάνουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

SYNODOS3

SYNODOS2

SYNODOS1 SYNODOS

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο στις 9.30 το πρωί όπου και θα παραστεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα παρατεθεί δεξίωση από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ο Εσπερινός της Πεντηκοστής στον Άγιο Τίτο

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν χθες στον Άγιο Τίτο όπου παρακολούθησαν τον Εσπερινό της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του, λίγο πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλος ο κόσμος κλονίζεται από πολέμους, καταστροφή του περιβάλλοντος, πρωτοφανή έξαρση και εξάπλωση της τρομοκρατίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε ότι το μήνυμα ενότητας της ανθρωπότητας είναι το μόνο που ικανοποιεί τις καρδιές των ανθρώπων και σε αυτό θα επικεντρωθεί και η Σύνοδος.

Μάλιστα τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο κόσμος, που βρισκόταν πίσω από τα κιγκλιδώματα, με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα, με τον ίδιο να πλησιάζει κοντά για να τους χαιρετίσει.

Φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ανέφερε ότι η σύγκλιση των Ορθοδόξων Εκκλησιών αποτελεί ύψιστο γεγονός, που θα σηματοδοτεί για πάντα την ιστορία της Εκκλησίας της Κρήτης.Pro

Διαφήμιση
Διαφήμιση