HomeΣΠΟΡΠορτογαλία – Αυστρία 0-0

Πορτογαλία – Αυστρία 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μοιραίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντο έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία στο Παρίσι και η πρόκρισή της από τον ΣΤ’ όμιλο στα νοκ άουτ έγινε αρκετά περίπλοκη. Δοκάρι είχε ο Νάνι.

Ο Φερνάντο Σάντος επέμεινε στο 4-4-2 μόνο που παρόντος του Κουαρέσμα και τον Μουτίνιο να γυρίζει πιο πίσω για να παίζει δίπλα στον «αρχοντικό» Γουίλιαμ Καρβάλιο το σχήμα ήταν πιο δημιουργικό. Αν στο 3′ ο ολομόναχος Ζάμπιτσερ είχε σκοράρει με το κεφάλι, ίσως να το είχε μετανιώσει, προϊόντος του χρόνου πάντως η Πορτογαλία κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα και έκλεισε τους Αυστριακούς στην περιοχή τους.

Έλειπε όμως το… σημάδι. Στο 12′ ο Νάνι έστειλε το πλασέ πάνω στον Άλμερ, στο 29′ ο ίδιος σημάδεψε το δοκάρι. Όσο για τον Ρονάλντο που ολοκλήρωσε 5/12 τελικές των Ιβήρων στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, σαν να του έλειπαν διαύγεια και δύναμη.

Η Αυστρία απείλησε εκ νέου με το φάουλ του Αλάμπα στο 42′ και σουτ του Ιλσάνκερ στο 46′, είχε ωστόσο παθητικό ρόλο προσπαθώντας πρώτα απ’ όλα ν’ αμυνθεί είτε ψηλά είτε χαμηλά. Για να θωρακιστεί μάλιστα το δικό της 4-4-1-1 γινόταν 3-5-2 όσο κυλούσε ο χρόνος.

Κινούμενος περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός ο Ρονάλντο προσπαθούσε ν’ απεγκλωβιστεί και οι διαδοχικές προσπάθειες στο δίλεπτο 55′-56′ θα μπορούσαν να τον χρίσουν σκόρερ. Σε αμφότερες πάντως απάντησε ο Άλμερ με σωστές τοποθετήσεις. Αντίθετα οι εκτελέσεις φάουλ του ήταν απογοητευτικές.

Ο Σάντος επενέβη στο ματς μετά το 70′ και αφού πρώτα οι διεθνείς του τέλειωσαν 17 επιθέσεις χωρίς να βρουν στόχο! Ο Ζοάο Μάριο (αντί του Κουαρέσμα) έδωσε φρέσκάδα και ταχύτητα, η φάση πάντως που θα μπορούσε ν’ αλλάξει την ιστορία συνέβη στο 79′, όταν ο Χιντερέγκερ ανέτρεψε τον Ρονάλντο. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο εθνικό συγκρότημα πάντως σημάδεψε χαμηλά το δεξί δοκάρι και ξόδεψε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Όταν, άλλωστε, στο 85′, βρήκε εστία υποδείχθηκε δικαιολογημένα σε θέση οφσάιντ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δέκα σουτ και μόλις τα τρία βρήκαν εστία. Το… συγκλονιστικό είναι όμως δεν έκανε ούτε μία ντρίμπλα, παρόλο που πολλές φορές κινείτο εκτός περιοχής, ενώ είχε μόλις 1/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣΠορτογαλία (4-4-2): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71′ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83′ Έντερ), Νάνι (89′ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

Αυστρία (4-4-1-1): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσάκνερ (87′ Βίμερ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Χάρνικ, Αλάμπα (65′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85′ Χίντερσερ)

AddThis Sharing Buttons

44

Διαφήμιση
Διαφήμιση