HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο στο επίκεντρο… μετά την άφιξη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο… μετά την άφιξη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πόλη του Ηρακλείου έφτασαν πριν από λίγο οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών οδικώς τελικά, συνεχίζοντας το πρόγραμμα τους στο πλαίσιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Οι Προκαθήμενοι κατευθύνονται σε ξενοδοχεία της πόλης, προκειμένου να καταλύσουν μέχρι το απόγευμα, οπότε και θα παραστούν στη Δοξολογία και τον Εσπερινό της Πεντηκοστής, που θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η προσφώνηση θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μάλιστα η υποδοχή τους στο Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα από το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας του Εσπερινού, θα παρατεθεί γεύμα στους Προκαθημένους στον “Κήπο των Αισθήσεων” στην περιοχή των Μαλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο θα είναι “αστακός” σήμερα και αύριο, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, που έχουν λάβει οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου για την ασφαλή άφιξη και μετακίνηση των Ιεραρχών εντός της πόλης και περιμετρικά από αυτήν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση