HomeΚΟΣΜΟΣΛαγκάρντ στους Βρετανούς για το δημοψήφισμα: Εύχομαι κουράγιο, το ΔΝΤ είναι ουδέτερο

Λαγκάρντ στους Βρετανούς για το δημοψήφισμα: Εύχομαι κουράγιο, το ΔΝΤ είναι ουδέτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κουράγιο» να ψηφίσουν σωστά ευχήθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Βρετανούς η Κριστίν Λαγκάρντ ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ χωρίς να τους παροτρύνει συγκεκριμένα να ταχθούν υπέρ της παραμονή, τόνισε πως υπάρχουν ξεκάθαρα επιχειρήματα από τους περισσότερους οικονομολόγους κατά του Brexit.

«Εύχομαι καλό κουράγιο στους συμπολίτες μας Ευρωπαίους από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη.

Το ΔΝΤ καθυστέρησε την έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, που είχε προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθεί σήμερα, εξαιτίας της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ που ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Για τον ίδιο λόγο έχουν ανασταλεί οι εκστρατείες για το δημοψήφισμα.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι «ουδέτερο» στην ιδιαιτέρως φορτισμένη πολιτική διαμάχη της Βρετανίας αλλά ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

«Πραγματικά ελπίζω ότι από την ουδέτερη θέση μας μπορούμε τουλάχιστον να ρίξουμε λίγο φως στην οικονομική αξία της μιας ή της άλλης επιλογής», επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν επωφεληθεί από την συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση