HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Απαγορεύτηκε το gay pride έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών

Τουρκία: Απαγορεύτηκε το gay pride έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η παρέλαση των ομοφυλοφίλων, το γνωστό gay pride, να διεξαγόταν στην Τουρκία από το 2003, όμως, αυτή τη χρονιά έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών απαγορεύτηκε.

Το χαρούμενο και πολύχρωμο «φεστιβάλ» αγάπης και ισότητας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου, δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί για «λόγους ασφαλείας» όπως είπε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Παρά το «πάγωμα» της παρέλασης, ωστόσο, οι οργανώσεις LGBT τονίζουν ότι «ανεξαρτήτως απειλών και απαγόρευσης εμείς θα κάνουμε παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη για τα δικαιώματά μας».

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση ελήφθη έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων που ζητούσαν πάση θυσία την απαγόρευση.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της νεανικής ομάδας του ακροδεξιού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP), δεσμεύθηκε ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

«Αγαπητοί κρατικοί αξιωματούχοι, μην μας κάνετε να συμφωνήσουμε μαζί τους. Είτε θα κάνετε εσείς ό,τι είναι απαραίτητο, είτε θα το κάνουμε εμείς. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε ρίσκο. Θα αποτρέψουμε άμεσα την παρέλαση ώστε να μην διεξαχθεί», είχε πει ο Κουρσάτ Μιτζάν, επικεφαλής της ομάδας νέων του κόμματος της Κωνσταντινούπολης.

«Δε θα επιτρέψουμε σε ανώμαλους να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους στη χώρα μας, την οποία μας άφησαν οι πρόγονοί μας πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Τους προειδοποιούμε. Τους είπαμε τι πρόκειται να συμβεί και δεν είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που θα συμβούν έπειτα από αυτό», τόνισε ο Μιτζάν.

Σε ανάλογες τοποθετήσεις προχώρησε και μία ακόμα ομάδα νέων, η Anatolia Muslim Youth Association λέγοντας πως θα αναλάβει δράση ώστε να αποτραπεί η παρέλαση των «πουστ…».

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης: «Είμαστε υπεύθυνοι να παρέμβουμε σε αυτή την ανωμαλία που επιτρέπεται από την κοσμική δημοκρατία».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση