HomeΚΡΗΤΗΕπί ποδός οι κρατικοί φορείς για πυρκαγιές…λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Επί ποδός οι κρατικοί φορείς για πυρκαγιές…λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός του νησιού, εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου βαθμού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς… λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο νησί, με το θερμόμετρο να έχει πάρει την ανηφόρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κρούουν τον κώδωνα το κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς οι θερμοκρασίες αυτές ευνοούν την εκδήλωση τους.

Μάλιστα με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες “το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει όλους, σύμφωνα με δελτίο της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

“Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή των παιδιών, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση