HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν κυβέρνηση και συνδικάτα

Γαλλία: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν κυβέρνηση και συνδικάτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του γενικού γραμματέα του συνδικάτου CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ και της γαλλίδας υπουργού Εργασίας Μυριάλ Ελ Κομρί, οι οποίοι κάθισαν για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις που έχουν παραλύσει τη χώρα.

Οι πολίτες θα παραμείνουν στους δρόμους ζητώντας την άμεση απόσυρση του νόμου που προλειαίνει το έδαφος για έναν εργασιακό «Μεσαίωνα» αφού ο Φιλίπ Μαρτινέζ και η υπουργός της Γαλλίας συμφώνησαν σήμερα ότι… διαφωνούν.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, με το Eurο να βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τη σκιά των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σε δρόμους της Γαλλίας από θερμόαιμους χούλιγκαν, η άκαρπη συνάντηση σημαίνει συνέχιση των κινητοποιήσεων και των απεργιών.

Ο Φιλίπ Μαρτινέζ, ο μυστακοφόρος γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT (πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα), έχει ήδη εξαγγείλει για τις 23 και 28 Ιουνίου μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία κατά του νόμου «Ελ Κομρί».

«Υπάρχουν διαφωνίες οι οποίες δεν είναι τωρινές» δήλωσε μετά τη συνάντηση η Γαλλίδα υπουργός επισημαίνοντας ωστόσο πως θα κοιτάξει προσεκτικά τις προτάσεις του συνδικάτου CGT. Από την πλευρά του, ο Φιλίπ Μαρτινέζ τόνισε ότι «επιβεβαιώθηκαν οι διαφωνίες με την κυβέρνηση. Θα πρέπει να αποσύρουν ή να ξαναγράψουν τα άρθρα του νομοσχεδίου» προσθέτοντας ότι κατά τον ίδιο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνουν οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και τις 28 Ιουνίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση