HomeΚΟΣΜΟΣΑναγκάστηκε να αντιταχθεί στην Τουρκία ο Ακιντζί

Αναγκάστηκε να αντιταχθεί στην Τουρκία ο Ακιντζί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λεγόμενο «ανώτατο δικαστήριο» του ψευδοκράτους παραπέμπει τον «νόμο» για τη δημιουργία του γραφείου συντονισμού Τουρκίας – Ψευδοκράτους για θέματα νεολαίας και αθλητισμού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα.

Εν τω μεταξύ, οι εκδηλώσεις της πλατφόρμας Reddedioruz («Αρνούμαστε»), η οποία είχε κατασκηνώσει έξω από τη λεγόμενη «βουλή» στα κατεχόμενα τις ημέρες πριν την επίμαχη ψηφοφορία, συνεχίζονται με διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στον εμπορικό δρόμο Ντερέμπογιου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας», ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε την αναπομπή της «νομοθεσίας» στο «ανώτατο δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει κατά πόσο συγκεκριμένες πρόνοιες του συνάδουν με το λεγόμενο «σύνταγμα». Εάν το σώμα κρίνει τις πρόνοιες «αντισυνταγματικές», τότε η «κυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και Δημοκρατικού Κόμματος (DP) θα πρέπει να τις τροποποιήσει και το νέο «νομοσχέδιο» να εγκριθεί εκ νέου από τη «βουλή» αλλά και την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση