HomeΚΡΗΤΗΟ υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για να διαχωρίσει τη θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης από τις δηλώσεις Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος έκανε από βήματος Βουλής ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Όποιος ασκεί εξουσία υπόκειται σε κριτική. Ο κ. Πολάκης όσα είπε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και μου θυμίζει την διδασκαλία του καθηγητή μου που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά ή είναι δήλωση χωρίς νόημα -και αυτό το λέω κομψά σε σχέση με τον καθηγητή μου που ήταν πιο καυστικός- είτε είναι θεσμική κριτική η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε δε να συγκρατήσει τη θύελλα που έχει σηκώσει στους δικαστικούς η δήλωση Πολάκη λέγοντας «το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία λειτουργών μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά».

Πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στο σημαντικό ατομικό δικαίωμα να προασπίζεται την παρρησία από πολίτη ή πολιτικό όποιος ασκεί λειτούργημα. Οποιος ασκεί εξουσία όμως υπόκειται σε κριτική».

Η αντίδραση του υπουργού ήρθε μετά την κριτική που άσκησε ο κ. Μάκης Βορίδης που είπε ότι «Υπάρχει μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη. Ο Πολάκης είπε ότι «Υπάρχει μεγάλη μερίδα δικαστών που είναι εξαρτώμενοι ενώ άλλοι ανήκουν στο παραδικαστικό του παρόντος και του παρελθόντος». Θέλω να ακούσω την αντίδρασή σας. Υπάρχει πράγματι μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη;».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση