HomeΚΡΗΤΗΠόλεμο με τους δικαστές άνοιξε ο Π. Πολάκης

Πόλεμο με τους δικαστές άνοιξε ο Π. Πολάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτωπο κατά της δικαιοσύνης άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λέγοντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

«Για πρώτη φορά μπήκαν σιδηροδέσμιοι κάποιοι εκβιαστές δημοσιογράφοι», ανέφερε, ενώ για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου είπε ότι «μάλλον δεν ήταν και τόσο ατύχημα αυτό που έγινε».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η οποία τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι ο κ. Πολάκης, «χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, κάτι το οποίο «δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή».

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, σημειώνει η ΕΔΕ, «που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις».

Έτσι, ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση» και καλεί τον κ. Πολάκη «να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το δικαστικό σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση