HomeΣΠΟΡΟυκρανία- Βόρεια Ιρλανδία 0-2

Ουκρανία- Βόρεια Ιρλανδία 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βόρεια Ιρλανδία πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Euro αφού επιβλήθηκε με 2-0 επί της απογοητευτικής Ουκρανίας στη Λιόν.

Διαβάζοντας κάποιος τη στατιστική του πρώτου ημιχρόνου διαπιστώνει ότι οι Ουκρανοί είχαν 65% κατοχή και 77% ακρίβεια στις πάσες, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του αντιπάλου τους. Πρόκειται για μερικούς αριθμούς με τους οποίους μπορεί κανείς να γράψει ψέματα για την εικόνα των πρώτων 45λεπτών.

Οι Βορειοιρλανδοί πράγματι δεν είχαν τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή και πράγματι έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν αντιλέγει κανείς. Ωστόσο δημιούργησαν τις πιο επικίνδυνες φάσεις δείγμα του ότι το παιχνίδι τους είχε ουσία και στόχευση.

Παρά το γεγονός αυτό όμως η συμπαθής Βόρεια Ιρλανδία δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 34′ όταν ο Κάθκαρτ αστόχησε σε πολύ καλή κεφαλιά ούτε στο 42′ με το ελεύθερο χτύπημα του Ντέβιτς. Οι Ουκρανοί στον αντίποδα επιχειρούσαν να χτίσουν με υπομονή επιθέσεις, είχαν κεφάτο τον Κονοπλιάκα αλλά το 4-5-1 του αντιπάλου τους αναχαίτισε αποτελεσματικά.

Τα ψέμματα τελείωσαν όμως στο 49′ όταν από ένα ακόμη στημένο της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Μακόλεϊ βρέθηκε σχεδόν ξεχασμένος στην ουκρανική περιοχή και με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-1 ρίχνοντας, παράλληλα, το μπαλάκι στον αντίπαλο. «Και τώρα βάλτε μας γκολ».

Η ανταπόκριση των Ουκρανών σ’ αυτήν την πρόκληση δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Η πρώτη, πραγματικά καλή, ευκαιρία τους στο ματς ήρθε μόλις στο 70′ όταν ο Κοβαλένκο σούταρε άουτ (εκτός περιοχής πάντως) 13 λεπτά μετά τη σύντομη διακοπή εξαιτίας…χαλαζόπτωσης Ιούνιο μήνα στη Λιόν). Η δεύτερη; Ποτέ παρά την πίεση που άσκησαν μέχρι το τέλος του ματς. Η Βόρεια Ιρλανδία έτσι πανηγύρισε μία ιστορική νίκη η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και από 2ο γκολ με τον ΜακΓκιν!

Στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του στα 28 του χρόνια, ο Τζόνι Εβανς τρέχει, τρέχει και…τρέχει. Αυτό έκανε και κόντρα στην Ουκρανία όταν και κάλυψε πολλά χιλιόμετρα, μα πάρα πολλά χιλιόμετρα στη δεξιά πλευρά της ομάδας. Δουλειά που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι αλλά σίγουρα βοηθάει κάθε σύνολο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ουκρανία (4-2-3-1): Πιατόβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76′ Γκαρμάς), Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Κοβαλένκο (84′ Ζινσένκο), Κονοπλιάνκα, Σελεζνιόβ (71′ Ζοζούλια)

Βόρεια Ιρλανδία (4-5-1): Μακγκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, Μακόλεϊ, Τζ. Έβανς, Γουόρντ (69′ ΜακΓκιν), Κ. Έβανς (92′ ΜακΝερ), Ντέιβις, Νόργουντ, Ντάλας, Ουάσιγκτον (84′ Μαγκίνις)

AddThis Sharing Buttons

1

Διαφήμιση
Διαφήμιση