HomeΚΡΗΤΗΑλ. Τσίπρας: Το 2018 η έναρξη εργασιών στον ΒΟΑΚ – Τέλος Ιουλίου οι προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου

Αλ. Τσίπρας: Το 2018 η έναρξη εργασιών στον ΒΟΑΚ – Τέλος Ιουλίου οι προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον ΒΟΑΚ αλλά και το νέο αεροδρόμιο Καστελίου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την «δίκαιη ανάπτυξη» που πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού του ΒΟΑΚ θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ ενώ θα ενταχθεί το έργο στο πακέτο Γιούνκερ.

«Βάσει των σχεδιασμών που έχουμε κάνει η έναρξη εργασιών στον ΒΟΑΚ αναμένεται να γίνει το 2018 ενώ πέντε χρόνια αργότερα το έργο θα παραδοθεί στους Κρητικούς», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε ότι «ο ΒΟΑΚ αυτή τη στιγμή αποτελεί ίσως τον χειρότερο δρόμο σε ολόκληρη τη χώρα και βρίσκεται στην πλέον τουριστική περιοχή της Ελλάδος» ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο έργο «ήταν μνημείο παντελούς έλλειψης σχεδιασμού».

Τι είπε για το αεροδρόμιο Καστελίου

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Καστελίου λέγοντας πως οι προσφορές θα έχουν κατατεθεί έως το τέλος του Ιουλίου.

«Το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Καστελίου είναι ένα έργο στρατηγικού σχεδιασμού. Μέχρι τέλος του Ιουλίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τσίπρας ενώ παράλληλα τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να στοιχίσει 850 εκ. ευρώ και όταν ολοκληρωθεί «θα συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη του νησιού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση