HomeΚΟΣΜΟΣΠαγώνουν οι «εκστρατείες» για το Brexit μετά την επίθεση στη βουλευτή

Παγώνουν οι «εκστρατείες» για το Brexit μετά την επίθεση στη βουλευτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που επρόκειτο να διεξαχθεί αργότερα την Πέμπτη στο Γιβραλτάρ υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σε βάρος της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος Jo Cox.

«Είναι σωστό που διακόπηκαν όλες οι εκστρατείες μετά τη φριχτή επίθεση στη Jo Cox . Δεν θα συμμετάσχω στην αποψινή συγκέντρωση στο Γιβραλτάρ», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Γιβραλτάρ.

Σημειώνεται ότι η «Vote Leave», η επίσημη εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε επίσης ότι αναβάλλει για σήμερα τις εκδηλώσεις της, με αφορμή την επίθεση σε βάρος της Cox. Νωρίτερα, την ίδια απόφαση είχε λάβει και η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής, η «Britain Stronger In Europe».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Jo Cox έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία.

Πάντως, δεν είναι σαφές αν η επίθεση σχετίζεται με το δημοψήφισμα, παρά τα όσα ισχυρίστηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε ότι ο άνδρας που επιτέθηκε στη βουλευτή φώναξε το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία».

AΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση