HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Κληρικός αρνήθηκε την θεία κοινωνία σε αυτιστικό κοριτσάκι

Ιταλία: Κληρικός αρνήθηκε την θεία κοινωνία σε αυτιστικό κοριτσάκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί με σθένος να αγκαλιάσει η καθολική εκκλησία όλους τους ανθρώπους, πιστούς ή μη, ορισμένοι κληρικοί φαίνεται ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά του.

Πρόσφατα, στην Μεσσήνη της Σικελίας ένας ιερέας αρνήθηκε να δώσει την θεία κοινωνία σε ένα αυτιστικό κοριτσάκι 10 ετών.

Όταν η μητέρα της μικρής Rometta, που πάσχει από σοβαρή μορφή αυτισμού, θέλησε να λάβει η κόρη της την θεία κοινωνία, εκείνος, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά είπε στους γονείς του παιδιού ότι «το παιδί δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την σπουδαιότητα του μυστηρίου και θα πρέπει οι γονείς να περιμένουν μέχρι το παιδί τους να μπορεί να καταλάβει περισσότερα».

Έξαλλη η μητέρα της μικρής δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Giornale de Sicilia ότι «μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε η κόρη της να γίνει όπως τα άλλα παιδιά», ενώ ανέφερε ότι ο ιερέας αρνήθηκε να δώσει την θεία κοινωνία στην Rometta, έστω και σε ιδιωτική τελετή, όπως οι γονείς του ζήτησαν, αν εκείνος θεωρούσε ότι η κόρη τους θα ήταν η αιτία να προκληθεί οποιαδήποτε «διαταραχή».

Όταν ο Ιταλός υφυπουργός Παιδείας Davide Faraone, πατέρας και ο ίδιος μιας κόρης με αυτισμό, ενημερώθηκε για το παράδοξο περιστατικό, χαρακτήρισε στην σελίδα του στο Facebook την απόφαση του ιερέα, πατέρα Nino Knowles, «διάκριση» και «ένδειξη άγνοιας» και δήλωσε ότι ακόμα και στις μέρες μας ένα μέρος της καθολικής εκκλησίας αντιδρά με παρόμοια συμπεριφορά.

Ο πατέρας Nino Knowles έχει δεχθεί επικρίσεις στο παρελθόν, επειδή έθεσε σε περίοπτη θέση μέσα στην εκκλησία την φωτογραφία του πρώην προέδρου της Σικελίας Salvatore Cuffaro, γνωστού με το προσωνύμιο «Τοτός», ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συνεργασία με την μαφία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση