HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία η Πανορθόδοξη Σύνοδος-Καταφθάνουν οι Προκαθημένοι των Εκκλησιών

Στην τελική ευθεία η Πανορθόδοξη Σύνοδος-Καταφθάνουν οι Προκαθημένοι των Εκκλησιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία οδεύει πλέον η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο Παρασκευή στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας οι δέκα από τους δεκατέσσερις Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών μετά την απόφαση των Ρωσίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Αντιόχειας, οι οποίοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν.

Μάλιστα η Εκκλησία της Σερβίας, που μέχρι τελευταία στιγμή είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί, τελικά άλλαξε και θα βρεθεί κι αυτή στο Κολυμπάρι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

https://www.youtube.com/watch?v=5cXYHPPtLbE

Μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απουσίες των Προκαθήμενων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ευθύνη για την άρνηση τους αυτή, βαραίνει μόνο τους ίδιους.

Ο Πατριάρχης πρόσθεσε ότι η απόφαση τους να μη συμμετέχουν, επισκίασε το σημαντικό αυτό γεγονός, της διεξαγωγής της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη παρατέθηκε δείπνο το βράδυ της Τετάρτης στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Κέντρο από την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Ο Νίκος Κοτζιάς στην Κρήτη

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική Πολιτεία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οργανωτική επιτυχία της Πανορθόδοξης Συνόδου, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών μία ημέρα πριν από την έναρξή της στο στο Κολυμπάρι Χανιών.

Μάλιστα, προς τιμήν των Ορθόδοξων Προκαθημένων που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα φτάσει στο νησί μας στις 8 το βράδυ και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των Εκκλησιών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης είναι το σημαντικότερο γεγονός της ορθόδοξης εκκλησίας των τελευταίων 1300 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σήμερα, αναμένονται ο πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καθώς και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της Πανορθόδοξης Συνόδου το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς κανένα απρόοπτο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση