HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο που προσπάθησε να τον κλέψει

Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο που προσπάθησε να τον κλέψει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μαθητής ηλικίας 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί μπροστά από ένα σχολείο στο Βενισιέ, κοντά στη Λιόν (ανατολική Γαλλία), αφού τον μαχαίρωσε ένας συμμαθητής του ηλικίας 10 ετών.

Ο 12χρονος είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα με τη βία από τον 10χρονο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και την αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Ανατόλ Φρανς, όταν το θύμα «απείλησε έναν μαθητή ηλικίας 10 ετών από τον οποίο επιχείρησε να πάρει με τη βία χρήματα. Εκείνος αμύνθηκε με ένα αιχμηρό αντικείμενο» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το όπλο ήταν ένα μαχαίρι και το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Οικογενειακής Προστασίας στη Λιόν, τέθηκε υπό «δικαστική κράτηση» και δεν προφυλακίστηκε «καθώς είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών» σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 12 ώρες και μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν μαθητές στο σχολείο του Βενισιέ, όπου έχει σπεύσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση