HomeΚΡΗΤΗΥπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη-Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη-Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ολονύχτια μάχη και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούσαν από τα ξημερώματα της Τρίτης στη μεγάλη φωτιά, που έκαιγε στην περιοχή Χάρκια, κοντά στη Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, κατάφεραν σήμερα νωρίς το μεσημέρι να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πραγματικά η προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγξουν τη φωτιά ήταν μεγάλη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο τους, με τις φλόγες να ξεπετάγονται από παντού και να επεκτείνονται με γρήγορο ρυθμό.

Τελικά ο απολογισμός της μεγάλης φωτιάς μετρά 700 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 550 στρέμματα γεωργικής και 550 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί ένας 80χρονος για εμπρησμό από πρόθεση.

Κνωσός

Ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να παραμένουν και στην περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου υπάρχουν ακόμη εστίες από τη μεγάλη φωτιά, που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Μάλιστα άνδρες με οχήματα της πυροσβεστικής, αλλά και πεζοπόρα τμήματα εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Στη συγκεκριμένη φωτιά, αυτό που δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής είναι το δύσβατο της περιοχής, αφού βρίσκεται κοντά σε ρεματιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει συνολικά 35 στρέμματα γεωργικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Ποταμιές

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και στη φωτιά που ξέσπασε στις Ποταμιές Ηρακλείου.

Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από χθες, ενώ στην περιοχή παραμένουν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Η φωτιά, μέχρι τώρα, υπολογίζεται ότι έχει κάψει περίπου 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση