HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται τις επόμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman.

Γι’ αυτό το λόγο ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτιλίας Ευκολίας Σούδας Captain Michael R. Moore επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη στον οποίο εξήγησε ότι το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για 4 ημέρες στη Σούδα, έπειτα από εισήγηση του ιδίου, με σκοπό την αναψυχή και την ξεκούραση του πληρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα θα επισκεφτεί και τα αξιοθέατα του νομού.

IMG_2051

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε σε ευχάριστο κλίμα ο κ. Βουλγαράκης  προσέφερε στον Διοικητή αναμνηστικό δώρο της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Το τεράστιο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη. Κινείται με τέσσερις προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα, ενώ ανήκει επιχειρησιακά στον έκτο στόλο και εκτελεί, κυρίως, αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

Διαθέτει 2.500 καμπίνες, στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση