HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Δόκτορ Φρανκεστάιν… θέλει να μεταμοσχεύσει ολόκληρο ανθρώπινο σώμα

Κίνα: Δόκτορ Φρανκεστάιν… θέλει να μεταμοσχεύσει ολόκληρο ανθρώπινο σώμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κυνήγι της αιωνιότητας, ή αγνή επιστήμη; Ο Δόκτορ Φρανκεστάιν έγινε ο μύθος, που επιχείρησε να επαναφέρει τη ζωή σε νεκρά σώματα. Από τη σφαίρα της φαντασίας ενός σκοτεινού παρελθόντος, φτάσαμε στην εποχή της προχωρημένης επιστήμης και στην ανάλυση του DNA. Η επιστήμη έχει αποδειχθεί πως δεν έχει όρια και αυτό ακριβώς υποστηρίζει ένας ορθοπεδικός στην Κίνα, ο οποίος οραματίζεται να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σώμα από μοσχεύματα, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να δώσει λύση σε ανθρώπους με αναπηρίες.

Ο Δόκτορ Τσιαοπίνγκ Ρεν παρουσίασε την έρευνά του, προκαλώντας μεγάλες συζητήσεις στη χώρα της Ασίας. Ο ορθοπεδικός χειρουργός, ο οποίος διδάσκει στο Harbin Medical University, δεν είναι κανένας τυχαίος, ούτε κάποιος γραφικός οραματιστής. Είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση χεριού στις ΗΠΑ, το 1999.

Ο Κινέζος Δόκτορ δεν αρκέστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε στη σύσταση ομάδας, η οποία ξεκίνησε εντατικά τη μελέτη για τη μεταμόσχευση ολόκληρου ανθρώπινου θέματος. Προς το παρόν, τα πειράματα έχουν περιοριστεί σε ποντίκια και πτώματα. Όμως στο άμεσο μέλλον, η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα αποτελέσματα των ερευνών της σύμφωνα με το σκοπό που είχε ευθύς εξ αρχής.

Η μέθοδος που ακολουθεί η ομάδα είναι απροσδιόριστη και πολλοί συνάδελφοι του Δόκτορ Τσιαοπίνγκ Ρεν εκφράζουν τις ενστάσεις τους, λέγοντας πως είναι αδύνατον να δημιουργηθεί σπονδυλική στήλη, πόσο μάλλον να ανασυσταθεί. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως αν η εγχείριση αποτύχει, ο ασθενής θα πεθάνει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση